Stiri

Big 3, liga fondată de muzicianul Ice Cube, se pregătește de a treia ediție

David Istrate

David Istrate
03.05.2019

În cursul zilei de joi (04.05), oficialii ligii Big 3 au anunțat loturile celor 12 formații ce vor lua startul în cel de-al treilea sezon consecutiv al acestei competiții. De asemenea, au fost făcute publice și numele antrenorilor care se vor afla la cârma echipelor ce vor concura în Big 3.

În urmă cu doi ani, Ice Cube, o personalitate cunoscută în industria muzicii hip hop, și Jeff Kwatinetz, un personaj din lumea entertainmentului, au colaborat pentru deschiderea unei ligi de baschet 3X3 în care să participe foști baschetbaliști sau veterani de peste 30 de ani care nu pot renunța așa de ușor la sportul cu mingea la coș. Așadar, prima ediție a început în 25 iunie 2017 și a fost câștigată de către Trilogy, echipa care a dat și MVP-ul competiției, Rashard Lewis, un jucător cu 16 sezoane în NBA. În sezonul următor, trofeul a fost adjudecat de către Power, iar Corey Maggete a fost declarat cel mai bun baschetbalist al turneului.

Pentru acest an, organizatorii au decis să reducă limita minimă de vârstă de la 30 la 27 de ani. Regulile după care se joacă sunt destul de diferite față de cele ale baschetului 3X3. De exemplu, modul de punctare în Big 3 rămâne ca în baschetul profesionist cu două puncte acordate pentru un coș din interiorul semicercului și trei puncte din afara liniei, spre deosebire de 3X3, unde se acordă un punct și două puncte. Mai mult decât atât, în liga al cărei comisar este Clyde Drexler există o linie de patru puncte și acestea se acordă și în cazul în care doar atingi acea linie în momentul aruncării.

Apoi, partida se încheie de-abia când una dintre formații ajunge la 50 de puncte marcate, în timp ce pauza este la 25 de puncte. Timpul de atac este de 14 secunde, cu două mai mult față de cel acordat în baschetul 3X3. În plus, dacă echipa adversă aruncă și ratează complet coșul, cei aflați în defensivă nu sunt nevoiți să scoată mingea în afara semicercului ci pot să continue faza în ce mod își doresc. Din punct de vedere al apărării, aceasta este mai agresivă decât în NBA, fiind permis ca baschetbaliștii să pună mâna pe adversari.

Așadar, un sistem foarte interesant, însă spectacolul adevărat este asigurat de jucătorii care decid să evolueze în această ligă. Printre cele mai cunoscute nume din acest an se numără: Rashard Lewis, Mahmoud Abdul-Rauf, Mario Chalmers, Baron Davis, Kendrick Perkins, Shannon Brown, Greg Oden, Brian Scalabrine, Josh Childress, Josh Smith, Will Bynum, Gilbert Arenas, Lamar Odom, Mike Bibby, Carlos Boozer, Stephen Jackson, Metta World Peace, Corey Maggette, Glen Davis, Jason Terry, Jermaine O'Neal, Amar'e Stoudemire sau Nate Robinson. De asemenea, o prezență specială este cea a lui Dusan Bulut, de patru ori campion mondial la 3X3.

În același timp, nici personalitățile ce vor antrena cele 12 echipe nu dezamăgesc. Aceștia vor fi: Gary Payton, Michael Cooper, Nate Archibald, Rick Barry, Reggie Theus, Rick Mahorn, George Gervin, Charles Oakley, Nancy Lieberman, Kenyon Martin, Lisa Leslie și Julius Erving.


Ediția a treia a Big 3 va începe în 22 iunie, meciurile urmând să se joace în 18 orașe.

*foto: Facebook - BIG 3

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!