Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Biljana Pesovic: „Meciul cu Satu Mare va fi foarte dificil. Cred că au jucat sub potențialul lor în prima parte a sezonului”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.11.2018

Formația brașoveană întâlnește astăzi, de la ora 18, pe CSM Satu Mare în etapa a 7-a din LNBF, grupa A. Olimpia CSU a reușit în tur să câștige cu 80-74, iar gruparea sătmăreană s-a despărțit după acel meci de fostul antrenor principal, Marius Dobă. Căpitanul echipei de sub Tâmpa, Biljana Pesovic, ne-a vorbit despre duelul cu sătmărencele.

„Meciul cu Satu Mare va fi unul foarte dificil. Cred că au jucat sub potențialul lor în prima parte a sezonului. Au jucătoare foarte valoroase dar ceva le lipsea. Cred că acolo s-a făcut diferența în primul meci împotriva lor și de aceea scorul a fost în favoarea noastră. Noi am jucat ca o echipă”, ne-a declarat sârboaica. Aceasta a fost cea mai eficientă jucătoare a Brașovului în partida tur. A jucat atunci toate cele 40 de minute și a contribuit cu 16 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive și 4 intercepții, pentru +28 eficiență.

Formația sătmăreană a adus săptămâna trecută un antrenor nou, pe Maikel Lopez, care va fi la primul meci pe banca CSM-ului.

„Schimbările pot fi mereu cu două tăișuri. Asta doar timpul ne poate răspunde. Rămâne de văzut cum vor evolua în următoarele meciuri și atunci putem trage o concluzie”, a adăugat coșghetera brașovencelor, cu o medie de 16 puncte/meci în campionat.

Echipa de sub Tâmpa a jucat ultimul meci oficial în 10 noiembrie, astfel că a avut o pauză de 18 zile între jocuri, când a fost fereastra pentru naționale.

„Ne-a prins bine pauza, având în vedere că lotul nostru nu este foarte numeros. Am avut timp să ne odihnim, dar și să punem la punct anumite detalii tactice”, a mai spus jucătoarea de 35 de ani.

Biljana Pesovic este la al 8-lea sezon în România. După cele patru petrecute la Timișoara, a inceput al 4-lea sezon consecutiv alături de Olimpia CSU Brașov.

„Am rămas la Brașov pentru că îmi place să lucrez cu domnul Calancea, pentru că în conducere există un grup de oameni care au fost mereu corecți față de mine și pentru că Olimpia CSU Brașov a fost mereu o echipă mică cu ambiții mari, iar mie îmi plac provocările”, ne-a mai declarat căpitanul brașovencelor.

Sârboaica a vorbit și despre începutul de sezon al alb-albastrelor. Olimpia CSU Brașov este în acest moment pe locul secund în grupa valorică A, cu 4 victorii și 2 înfrângeri.

„Cred  că am depășit așteptările cu inceputul nostru de sezon. Suntem o echipă ambițioasă și luptătoare și am arătat acest lucru pe teren, dar trebuie să ținem cont că este o grupă cu echipe apropiate valoric (excepție făcând Sfântu Gheorghe) și rezultatele sunt greu de estimat. Oricine poate câștiga, cred că este greu să ne pronunțăm care echipă este favorită înaintea unui meci”.

*foto: D.P. Sports Photographer

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!