Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Biljana Pesovic, aproape de triple-double al doilea meci la rând

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.10.2018

Pesovic a fost aproape de triple-double în ambele partide jucate de Olimpia CSU Brașov în patru zile. Sârboaica a evoluat pe toată durata celor 40 de minute în amândouă meciurile, fiind cea mai eficientă jucătoare de pe teren. La meciul de marți de la Cluj-Napoca, restanță din prima etapă, alte două sportive au încheiat în double-double: Aleksandra Begenisic și Carla Bartee.

Olimpia CSU Brașov s-a impus în ambele meciuri pe care le-a jucat în ultima săptămână, marcând de fiecare dată 80 de puncte. Cu CSM Satu Mare a primit 74, iar în restanța de la Cluj, 71. Biljana Pesovic a fost cea mai constantă jucătoare a brașovencelor în cele două partide.

Căpitanul Olimpiei CSU a contribuit cu 16 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive și 4 intercepții în duelul cu vicecampioana, de vineri, cu 45% reușite din acțiune. A avut +28 în dreptul eficienței. Biljana Pesovic a fost coșghetera din partida de marți, restanță din etapa 1. Jucătoarea de 35 de ani a încheiat partida de pe terenul Universității Cluj-Napoca cu 20 de puncte, 8 recuperări (3 ofensive/5 defensive) și 12 pase decisive. A mai avut o minge pierdută și 3 intercepții, cu 47% la șuturile din acțiune, pentru +33 eficiență. Aceasta a reușit triple-double-uri pentru brașovence în ultimele sezoane, atât în campionat, cât și în Liga Europei Centrale.

Carla Bartee a secondat-o cu un double-double pentru oaspete: 17 puncte și 12 recuperări, în 40 de minute.  A mai avut 3 pase decisive, 2 mingi pierdute, 2 intercepții, un capac și 60% la șuturile din acțiune, cu +28 eficiență. Alte trei brașovence au trecut de 10 pucte înscrise la Cluj-Napoca: Alina Podar (16 puncte), Kristina Arsenic 13 și Flavia Ferenczi 11.

De la gazde cele mai eficiente au fost Aleksandra Begenisic și Rishonda Napier. Begenisic a debutat la Universitatea Cluj, după ce a ratat meciurile din primul tur al Cupei României. Pivotul a fost în double-double cu 18 puncte și 13 recuperări (5/8) în 37:40 minute. A avut 9/16 la șuturile de două puncte, o minge pierdută, o pasă decisivă și o intercepție, cu +25 eficiență.

Rishonda Napier a fost singura integralistă a gazdelor. Americanca a încheiat partida cu 17 puncte (9 de la linia de fault), 6 recuperări (1/5) și 7 pase decisive. A mai avut 3 mingi pierdute și 2 intercepții, cu +24 eficiență. Cealaltă americancă din lotul Universității, Arlesia Morse, a contribuit cu 15 puncte, 6 recuperări, 1 assist și o intercepție. A avut 27% la șuturile din acțiune și 3 mingi pierdute, terminând cu +9 eficiență. Căpitanul clujean, Irina Părău, a fost aproape de double-double cu 10 puncte și 9 recuperări în aproape 29 de minute.

Ambele echipe au următorul meci sâmbătă. Olimpia CSU Brașov va juca la Sfântu Gheorghe, iar Universitatea Cluj, la Satu Mare.

*foto: Sports Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!