Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Biljana Pesovic continuă alături de Olimpia CSU Brașov, pentru al 4-lea sezon la rând

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.08.2018

Olimpia CSU Brașov va conta și în următorul sezon pe căpitanul Biljana Pesovic. Sârboaica este deja de 7 sezoane în campionatul românesc și a reușit să treacă de borna celor 3000 de puncte marcate în primul eșalon din țara noastră.

Căpitanul Olimpiei CSU Brașov a încheiat al 7-lea sezon în România, al 3-lea la Brașov. În ultimul sezon a înregistrat medii de 13.4 puncte, 5.2 recuperări și 5.3 pase decisive în 26 de meciuri din Liga Națională. A jucat 34:49 minute/meci, cu 16 eficiență medie. Jucătoarea de pozițiile 2 și 3 a împlinit duminică 35 de ani, astfel că va intra sub incidența noii taxe de vârstă.

Biljana Pesovic a venit în campionatul românesc în sezonul 2011-2012, de la Steaua Roșie Belgrad. A mai jucat în țara natală la Nis Vojvodina Novi Sad sau Hemofarm Stada Vrsac. De asemenea, a jucat în Rusia, la NUR Kazan, și în Cipru, la KV Imperial AEL Limassol. A evoluat și în competițiile europene, Euroliga și EuroCup, dar și în Liga Adriatică. A jucat și pentru reprezentativa de senioare a Serbiei.

Sârboaica a petrecut patru sezoane la Timișoara, până în 2015. În trei dintre acestea a fost coșghetera echipei, iar într-unul a fost a doua marcatoare. În primul sezon, când campionatul se numea Divizia A, a jucat 31 de meciuri de campionat, cu un total de 531 de puncte (17.1/meci). Ultimul sezon la Timișoara a fost cel mai bun al său din punct de vedere statistic. A evoluat în 30 de meciuri și a înscris 556 de puncte. A avut 36:07 minute/meci cu 18.5 puncte, 5.5 recuperări, 4.4 pase decisive, 3.5 mingi pierdute și 2.1 intercepții, cu 19.1 eficiență medie.

În 2015 sârboaica a schimbat echipa și a mers la Brașov. În toate cele trei campionate petrecute sub Tâmpa a fost a treia marcatoare a echipei din campionat și a oferit cele mai multe pase decisive. Cu brașovencele a încheiat de două ori pe treapta a treia a podiumului și a jucat două finale de cupă.

În stagiunea încheiată la finalul lunii aprilie, Pesovic a jucat în 26 de meciuri de campionat pentru brașovence. Căpitanul echipei a avut medii 13.4 puncte, 5.2 recuperări, 5.3 pase decisive (cea mai bună medie de când e în România, pentru 16 eficiență medie în 34:49 minute. În acest sezon Olimpia CSU a debutat în Liga Europei Centrale, iar sârboaica a reușit un triple-double într-un meci câștigat la Alba Iulia după trei reprize de prelungiri.

Conform statisticilor de pe site-ul federației, Biljana Pesovic este cea mai bună marcatoare a campionatului în ultimele șase sezoane, de când s-a trecut la Liga Națională, cu un total de 2526 puncte în 165 de meciuri (15.3/meci). La acestea se adaugă cele 531 de puncte reușite în primul sezon din România, când campionatul se chema Divizia A. Astfel, Pesovic a depășit în acest sezon borna celor 3000 de puncte înscrise în campionatul românesc. Dintre straniere o depășește doar Chrissy Givens, care are un total de 3193 de puncte în 181 de meciuri, în șase sezoane. A treia în această statistică este Carla Bartee, cu 2694 de puncte în 200 de meciuri.

Pesovic și Bartee vor fi din nou coechipiere la Olimpia CSU Brașov, la fel ca în sezonul 2015-2016. Pe lângă cele două, formația de sub Tâmpa le-a mai adus în această vară pe Alina Podar și Tianna Tarter. 

*foto: Sport Pictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!