Stiri Vulturi

Bobe Nicolescu: “Această generație tânără a plecat pe un drum pe care nici noi nu îl cunoaștem”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
21.02.2019

bobenicolescu

Echipa națională de baschet a României urmează să întâlnească astăzi, 21 februarie, începând cu orele 18:00, reprezentanta Macedoniei, în faza a 2-a din cadrul precalificarilor FIBA EuroBasket 2021.

Bobe Nicolescu, unul din cei mai valoroși jucători români, a vorbit pentru site-ul nostru, atât despre duelul ce urmează a avea loc astăzi, cât și despre așteptările sale de la echipa națională.

Felicitări pentru încă o convocare la echipa națională. Cum te-ai simțit la aflarea acestei veșți?

Mulțumesc, în primul rând! De fiecare dată când sunt chemat la echipa națională vin cu aceeași plăcere și mândrie de a îmi reprezenta țara! Pentru mine este mereu o recunoștință a eforturilor pe care le fac, dar și o șansă în plus de afirmare .

Cum te simți după accidentare?Ai revenit la forma pe care o aveai înainte? Și, de asemenea, cât de greu a fost să lipseșți o perioadă destul de lungă din teren?

Pot spune că sunt 100% acum după accidentare. Desigur că această perioadă a fost foarte grea pentru mine, în special din punct de vedere psihic, sincer să fiu. Dar, din păcate, acestea sunt momente din viața de sportiv pe care nu le poți controla, iar până la revenirea completă trebuie să munceșți chiar mai mult decât o făceai înainte. Desigur, e un prilej bun să îți dai și un mic “reset” din toate punctele de vedere. Pot spune, acum, că am revenit cu mai multă poftă de baschet și mai multă dorință de muncă!

Care e cel mai plăcut moment din cariera ta în tricoul naționalei?

Am foarte multe momente frumoase petrecute sub tricolor! Câștigarea europeanului U20 în fața propriilor suporteri, participarea la EuroBasket, unde am avut ocazia să joc împotriva unor jucători pe care i-am admirat întotdeauna, dar și victoria din Croația. Acestea sunt cele care îmi vor rămâne mereu în minte.

Cum ți se pare faptul că aveți o echipă atât de tânără? Se simte lipsa veteranilor din echipă?

Desigur că orice echipă cu media noastră de vârsta are dezavantajele ei, și aici vorbim în primul rând de experiență. Cu toții știm că echipa naționala trece printr-o perioada de tranziție în aceste momente, o perioada în care noi, generația tânăra, trebuie să acumulăm cât mai mult și să creștem în joc, să ne afirmăm. Pe mulți dintre colegii pe care îi am alături în această perioadă îi știu de mult timp, am jucat multe meciuri împotriva lor sau alături de ei. Acest  lucru contează foarte mult pentru chimia și încrederea pe care o avem unul în celălalt, iar asta ar trebui să ne dea speranțe mari pentru viitor, în cazul în care o să păstram în continuare același nucleu de jucători tineri și în cazul în care noi o să înțelegem că trebuie să profităm de șansa noastră .

Ce părere ai despre adversar și cum vezi acest duel?

 

Adversarii noștri sunt o echipă pe care eu o consider diametral opusă! O echipă cu multă experiență, cu un ritm mai lent al jocului, dar o echipă care poate pedepsi orice neatenție și poate profita de orice avantaj pe care îl are pe teren. Normal, și noi avem avantajele noastre în acest duel. Atâta timp cât ne vom impune ritmul nostru de joc și o să fim foarte agresivi în apărare, cred că avem o șansă să câștigăm în fața lor.

În final, un mesaj pentru fanii baschetului românesc?

Pe fanii baschetului românesc aș vrea să îi rog să susțină mereu echipa națională, să înțeleagă că această generație tânără a plecat pe un drum pe care nici noi nu îl cunoaștem, dar că o să facem tot ce ne stă în putere să mergem cât mai departe și să facem din România o prezență constantă la turneele finale. Le doresc să putem sărbători împreuna cât mai multe victorii și știu că o să putem să le răsplătim încrederea acordată !

Partida va avea loc la Sala Olimpia din Ploiești, începând cu orele 18:00 și va putea, de asemenea, să fie urmărită live pe pagina oficială a echipei naționale de baschet, dar și pe Digi Sport 3.

 

*SURSA foto: FIBA EuroBasket 

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    bravo capitane!!!
    Sunteti o generatie puternica! Sa aveti incredere in fortele voastre, sa fiti uniti , sa luptati impreuna! Suntem destui care va sustinem indiferent de ce spune lumea! O sa vina si vremea voastra/noastra si voi stiti asta. Hai Romania!!

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fanU :

    Hai Romania
    Avem o echipa tinara cu jucatori valorosi de perspectiva , suntem alaturi de voi in meciurile care urmeaza. Sunt jucatori care vin cu drag la echipa nationala , si de aceea noi suporterii suntem linga ei si le dorim mult succes. Desi nu avem rezultate notabile atit la baieti cit si la fete , acesti sportivi vin fara pretentii sa joace pentru Romania. Bravo lor, ii iubim si ii incurajam, . Hai Romania!

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fanU :

    Haideti copii la meci !
    Azi echipa noastra are un meci dificil cu Macedonia. Cred si sper ca in sala din Ploesti sa fie cit mai multi suporteri , cit mai multi copii, sa fim alaturi de Romania. Speram intr-o victorie care sa le dea aripi vuturilor nostri.
    Hai Romania, orice ar fii Noi mereu te vom iubi.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!