Stiri Vulturi

Bobe Nicolescu: „Ce s-a întâmplat în Olanda a fost un duș rece la final de campanie”

Eduard Popa, Radu Bărăian

Eduard Popa, Radu Bărăian
01.07.2018

Echipa națională a României va juca astăzi ultimul meci din prima fază a preliminariilor FIBA Basketball World Cup 2019, pe teren propriu, la Cluj-Napoca împotriva Croației. Pentru a-și asigura calificarea în faza următoare a calificărilor, tricolorii sunt nevoiți să obțină un succes în fața croaților. 

În runda precedentă a preliminariilor, băieții noștri au suferit un eșec drastic în Olanda, 52-77, iar jucătorul naționalei, Bobe Nicolescu, a vorbit pentru TotalBaschet despre ce s-a întâmplat acolo și care au fost principalele aspecte care au dus la un asemenea rezultat. 

„Din păcate nu am arătat același joc ca înainte, mai ales pe fază ofensivă, ne-au lipsit ideile. Nu am avut nici foarte mult timp la dispoziție să ne pregătim atât de bine de această dată. De asemenea, mai este și contextul în care suntem toți obosiți la final de sezon, un sezon destul de lung pentru toți. Suntem o echipă tânără care mai are foarte multe de învățat din punctul meu de vedere. Ceea ce s-a întâmplat în Olanda a fost un duș rece la final de campanie”, a punctat sportivul. 

De asemenea, Bobe Nicolescu a prefațat partida cu puternica echipă a Croației, și despre ce trebuie schimbat în ofensivă pentru un rezultat mai bun în fața acestora. 

„Croația a venit la Cluj cu o echipă foarte bine pregătită, foarte experimentată, cu jucători prezenți la cel mai înalt nivel în baschetul mondial. Pentru noi nu contează numele pe care le vom avea în față, important este să dăm tot ce avem mai bun în acest meci și la final, indiferent de ce va arăta tabela, să fim mulțumiți. Comparativ cu meciul de la Eurobasket, nici atunci nu au fost foarte multe emoții, acum cu atât mai mult, nu sunt emoții. Cum am mai spus, nu e important numele pe care îl avem în față, noi trebuie doar să ne facem jocul, să învățăm cât mai multe și să creștem cât mai mult. 

În ceea ce privește aspectul ofensivei, am încercat pe cât se poate să analizăm la ședința video și ulterior să punem și în practică pe teren, să vedem ce nu a mers bine, ce am putea să ajustăm.  Nu știu cum va arăta ofensiva în acest meci, sper totuși că va arăta mult mai bine, să avem mai multă cursivitate, iar apoi vom vedea ce va fi până la final. Vom întâlni totodată o defensivă mult mai puternică a croaților față de cea a olandezilor”, a concluzionat tricolorul. 

Confruntarea dintre România și Croația se joază astăzi la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, cu începere de la ora 19:00, jocul fiind transmis în direct de DigiSport. 

*Foto: fiba.basketball.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Dupa un dus rece
    Urmeaza o ploaie cu gheață!

    cu 5 ani în urmă (01.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!