Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bobe Nicolescu: „Ne-a salvat spiritul de luptători pe care l-am avut de la început până la final”

Bogdan Isailă, Eduard Popa

Bogdan Isailă, Eduard Popa
29.05.2019

Bobe Nicolescu: „Ne-a salvat spiritul de luptători pe care l-am avut de la început până la final”

bobe nicolescu sibiu oradea

CSM CSU Oradea a câștigat și meciul 2 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 64-62, pe terenul celor de la CSU Sibiu.

Partida a doua a finalei a semănat în multe aspecte cu prima, grație unui joc dominat la început de Sibiu, care a avut un avantaj copios la recuperările ofensive, dar în care CSM CSU Oradea a reușit un partial exact la momentul potrivit.

Despre toate aceste lucruri a vorbit Bobe Nicolescu, într-un scurt interviu acordat pentru Total Baschet la finalul meciului:

„Știam în ce sală venim, în ce atmosferă mergem să jucăm, știam însă că avem armele necesare să jucăm două meciuri echilibrate. Pot doar să zic că mă bucur că le-am câștigat pe amândouă. Cred că în meciul de astăzi puteau la fel de bine să câștige și ei, dar am avut mai multă determinare care ne-a ajutat să obținem victoria.”

Despre dezavantajul la recuperări ofensive și din acest meci (20-8 pentru CSU Sibiu), Bobe a spus:

„E foarte greu, aproape imposibil să câștigăm un meci când cedăm 20 de recuperări ofensive. În primul meci ne-au salvat procentajele mai bune. Astăzi nu știu să zic exact. Cred că spiritul de luptători pe care l-am avut de la început până la final. Nu am cedat și cred că asta ne-a adus această victorie”.

Cât despre parțialul de 10-0 pe care Oradea l-a reușit în sfertul patru, componentul naționalei României s-a arătat foarte încântat de faptul că formația sa a reușit să rămână concentrată:

„Baschetul modern e un joc de run-uri. Așa cum am avut meciul trecut în sfertul 3, așa am avut acum în sfertul 4. La fel de bine puteau să aibă și ei. Important este ca în niciun moment al meciului să nu cedezi, chiar dacă ești în spate la 10 puncte sau în față cu 10 puncte”.

Întrebat despre posibilitatea de a juca un meci 5 la Sibiu, Bobe a fost foarte sincer: „Eu sper că nu!”

Nicolescu nu a avut vreo realizare statistică în cele 17:28 petrecute pe teren. Cu toate acestea, echipa sa a avut +1 cu el pe parchet. În primul meci al finalei LNBM, Bobe a avut departe cea mai bună prestație a sa din acest playoff, cu 14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 4/6 de la 3 puncte.

Finala LNBM se mută acum în Oradea. Meciul 3 dintre CSM CSU Oradea și CSU Sibiu se va juca duminică, 2 iunie, la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 19:00. Partida va fi difuzată pe Digi Sport 4.

*foto: Cristi Cojocariu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu clamun :

    impreuna cu .....
    BRIGADA DE ARBITRI

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Normal
      Cand pierdeti acasa printre milioanele de fani prezenti care fac atmosfera buna cine sa fie de vina daca nu arbitri? Jucatorii si antrenorii is best in the best dar arbitri astia tata.
      Oare ar fi greu sa facem arbitraj video macar la semifinale si finale?

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      blablabla
      Cainii latra, caravana trece...

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Cam asa ceva...
    dar cum de o uitat sa zica si de buget ?!

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!