Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Ţîbîrnă şi Daniel Popescu la primele apariţii pe parchet în 2015

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.04.2015

Bogdan Ţîbîrnă (dreapta), depăşit de Pankracije Barac într-un duel din meciul întâi al seriei - Foto: Răzvan Păsărică

Steaua CSM EximBank şi CSMU Oradea şi-au măsurat forţele, weekend-ul trecut, în prima fază a playoff-ului Ligii Naţionale de Baschet masculin, ediţia 2015. Gruparea din Bucureşti şi-a apărat avantajul terenului propriu, împunându-se în ambele confruntări la o diferenţă de o posesie, scor 80-79 respectiv 79-77. În urma acestor rezultate steliştii au făcut un pas important pentru calificarea în semifinalele LNBM, seria urmând să se mute la Oradea pentru meciurile 3 şi 4, dacă va mai fi necesar.

Pentru această dublă Cristan Achim i-a avut la dispoziţie, după o lungă perioadă de indisponibilitate, pe sportivii Bogdan Ţibîrnă şi Daniel Popescu. Pivotul originar din Iaşi s-a accidentat în urmă cu aproximativ şase luni, fiind diagnosticat cu ruptură de ligamente, în timp ce Popescu s-a confruntat cu o problemă la picior ce a necesitat o intervenţie chirurgicală.

Cei doi nu au fost folosiţi prea mult de către tehnicianul vâlcean, Ţibîrnă fiind prezent pe parchet doar în primul meci al seriei, timp de aproximativ cinci minute, fără a conta din punct de vedere statistic, exceptând capitolul +/- unde pivotul a înregistrat -9. Daniel Popescu a petrecut cinci respectiv trei minute pe teren, însă nu a izbutit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. El a recuperat mingea de două ori, a totalizat două pase decisive şi a avut un total de -9 la capitolul +/-. 

Aşadar cei doi sportivi nu au reuşit să-şi ajute prea mult echipa în duelurile din Sala Polivalentă, simţindu-se lipsa de încredere a acestora, cel mai probabil datorată perioadei foarte lungi de absenţă din cauze medicale. De menţionat că atât Daniel Popescu cât şi Bogdan Ţibîrnă s-au antrenat alături de coechipieri în perioada de peste 20 de zile dintre sezonul regulat şi playoff, însă lipsa meciurilor oficiale şi-a spus cuvântul.

Meciul #3 al seriei dintre Steaua şi Oradea este programat sâmbătă, 18 aprilie, începând cu orele 19:50.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!