Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Țibîrnă se întoarce la națională dupa o pauză de 2 ani

Eduard Popa

Eduard Popa
15.06.2019

Bogdan Țibîrnă se întoarce la națională dupa o pauză de 2 ani

bogdan tibirna lot national

Bogdan Țibîrnă a fost convocat la lotul naționalei de baschet masculin a României, după o pauză de mai bine de doi ani, se arată pe site-ul oficial al clubului CSM CSU Oradea.

Pivotul lui CSM CSU Oradea a fost măcinat de accidentări în ultimii ani, dar pare în sfârșit sănătos și a avut o contribuție la al treilea titlu din ultimii patru ani pentru el și pentru bihoreni în LNBM. El a jucat în 3 din cele 4 partide ale finale cu CSU Sibiu și a adunat în total 18 meciuri în acest sezon în care a venit după o nouă accidentare dură, suferită în finala LNBM de anul trecut, contra Stelei. Atunci a suferit o ruptură la ligamentele genunchiului drept și a suferit o nouă operație.  

Țibîrnă a fost în circuitul echipei naționale și în trecut. Ultima oară a fost în lotul prelungit al tricolorilor pentru Eurobasket 2017, dar nu a prins echipa finală. „Țibi” a jucat în două meciuri și în preliminariile FIBA Eurobasket 2015, atunci când România a fost la un pas să se califice la turneul final.

Bogdan Țibîrnă a reușit în această vară să câștige al treilea titlu din carieră alături de CSM CSU Oradea, după cele din 2016 și 2018.

El se alătură la echipa națională celorlalți 23 de sportivi de pe lista lotului lărgit, dar va avea o concurență serioasă pe postul de pivot, acolo unde au fost convocați singurii doi stranieri, Emi Cățe și Alex Olah.

Lotul complet și programul naționalei în această vară sunt disponibile aici.

*foto: Roby Boros

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo !
    Cand in finala ligii Achil l-a introdus pe teren, a reusit marea performanta ca la nici o aruncare sa nu nimereasca inelul sau panoul . Vazand, aceste performante, federatia a hotarat sa-l cheme de urgenta la nationala, deci merita un mare Bravo, nu-i asa ?!

    cu 4 ani în urmă (15.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    erata
    Scuze, Achim si nu Achil cum am tastat gresit .

    cu 4 ani în urmă (15.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Intr-adevar nu este intr-o forma prea buna, vine dupa o accidentare grava si o perioada lunga in care nu a jucat. Deocamdata e doar inclus in lotul largit si nu cred ca ii va lua locul lui Cate si Olah.
    Oricum, ca si a 3-a varianta pe pozitia de pivot nu vad alta optiune mai buna... poate Calenic de la Dinamo. Eu ma bucur pentru el ca are ocazia sa mai joace sa se puna pe picioare.

    cu 4 ani în urmă (16.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      Calenic?
      Cred ca glumesti :)))

      cu 4 ani în urmă (16.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!