Stiri Cupa României Masculin

Bogdan Murărescu: „În primul sfert am jucat ceea ce trebuia și ne-am desprins la 20 de puncte. Am făcut diferența sub panou”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.10.2017

BC Timba Timișoara a obținut ultimul bilet la turneul final al Cupei României. „Urșii” s-au impus acasă cu 77-65 în returul cu Politehnica Iași, având 145-137 la total. Gazdele s-au desprins la 23-10 la prima pauză după ce în a doua jumătate a sfertului unu au avut un parțial de 13-1.

„Un meci încâlcit, cum ne așteptam. La final sunt bucuros pentru că ne-am calificat în Final 8. Era un obiectiv al nostru. Am început bine, în primul sfert am jucat ceea ce trebuia să jucăm și ne-am desprins la 20 de puncte, cum și preconizam. Din păcate, din nou, ne-am pierdut cumpătul, ne-am pierdut concentrarea, ne-am pierdut capul și am permis adversarului, nu pot să spun să se apropie periculos pentru a ne periclita victoria, însă pentru a ne pune în gardă vizavi de calificarea în Final 8. Am trăit cu emoție anumite momente ale meciului, lucru la care nu mă așteptam după prestația din primul sfert. Nu sunt mulțumit de joc, clar. Sunt momente în care pur și simplu nu pot să înțeleg anumite greșeli, de minibaschet. Asta este, trebuie să lucrăm, să muncim  și  să ne îmbunătățim jocul”, ne-a declarat antrenorul Timbei după meci.

„Urșii” au avut 20 de recuperări în plus față de adversari și 24 de puncte în plus din spațiul de trei secunde.

„Am făcut diferența exact acolo unde trebuie în momentele în care am jucat ceea ce trebuia. Am făcut diferența sub panou, am făcut diferența la recuperare unde am dominat. Cred că suntem prima sau a doua echipă la recuperare din campionat după primele meciuri. Avem 46 de recuperări/meci în medie. La fel am avut și astăzi în condițiile în care Florveus a jucat doar 5 minute”, a mai spus Bogdan Murărescu.

Acesta a fost nemulțumit de greșelile din atac, cu pase interceptate finalizate cu puncte ușoare ale oaspeților. Totuși, la acest meci galben-negrii au pierdut mai puține mingi ca în tur.

„Am greșit foarte mult în faza de atac, pe anumite decizii care se întâmplă aproape în fiecare meci, le permitem adversarilor să înscrie 20 de puncte minim pe contraatac, pe pase greșite, direct în mâna adversarului. Astea sunt lucruri la care trebuie să lucrăm, sunt multe, e clar”, a adăugat Murărescu.

„Echipa noastră este într-o creștere acum. Noi suntem undeva la 50-60% din potențial. Cred că de o săptămână jumate avem toți jucătorii la antrenamente. De abia în cupă am reușit să îl folosim pe Thomas de Thaey. Pe Sonnenfeld acum l-am băgat primele 20 de secunde. Trebuie să ne dăm seama și noi de potențialul echipei. E clar că avem o anumită forță, fizic stăm foarte bine, recuperăm foarte bine, putem să ne apărăm bine pentru că avem calitatea fizică necesară, însă mai trebuie să lucrăm foarte mult la lucruri elementare de genul poziționare și de alte aspecte care țin de faza de apărare”, a concluzionat antrenorul „urșilor”. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!