Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu: “E clar că trebuie să câștigăm această partidă”

Marius Petri

Marius Petri
24.10.2014

BC Timba speră să repete mâine (25.10) succesele înregistrate în primul tur al Cupei României, când a câștigat ambele partide jucate în compania nou-promovatei din acest sezon al LNBM, Universitatea Cluj-Napoca.

Bogdan Murărescu, antrenorul “urșilor”, a oferit un scurt interviu cititorilor TotalBaschet, prefațând partida ce va avea loc în sala “Constantin Jude” din Timișoara:

Jucați cu U Cluj a treia oară în câteva săptămâni. Cum vedeți această confruntare?

„Cred că meciul de sâmbătă va fi diferit față de cele din Cupă. Noi venim după două înfrângeri și ne dorim victoria. Întâlnim o formație puțin diferită în comparație cu partidele din Cupă, cu jucători străini care pot aduce un plus de valoare echipei.”

Cum credeți că vor influența ultimele lor transferuri acest meciul din campionat?

„Cred că Universitatea practica un joc foarte frumos în formula inițială, asta datorită faptului că jucătorii se cunoșteau foarte bine. Acum, prin aducerea străinilor, jocul lor se va schimba în totalitate. Noi vom trata meciul foarte serios, am studiat adversarul și suntem pregătiți. E clar că trebuie să câștigăm această partidă.”

Considerați că jucătorii Timbei au un avantaj moral după cele două victorii de până acum?

„Probabil că și acest aspect contează, însă nu cred că într-o măsură foarte mare. Jucăm contra unei echipe tinere, care practică un baschet frumos și nu are nicio presiune pe umeri. Trebuie să fim foarte concentrați și să ne facem jocul.”

Săptămâna aceasta a fost una cu schimbări în lotul grupării de pe Bega, galben-negrii despărțindu-se pe cale amiabilă de Mladen Sljivancanin. În locul acestuia, Timba l-a acontat pe Larry Hall, un fundaș american de 31 de ani. În privința acestuia, Murărescu a afirmat:

 „Hall mi-a lăsat o impresie foarte bună până acum. E un jucător interesant care va ridica nivelul de joc al echipei. L-am luat pentru că a fost o oportunitate foarte bună pentru club. Sper ca toate actele să fie gata până la ora jocului astfel încât să-l putem utiliza.”

De asemenea, antrenorul timișorean a precizat că lotul său nu este încă definitivat, fiind posibil să mai apară schimbări atât la capitolul plecări, Nemanja Petrovic fiind pe picior de plecare după ce nu s-a antrenat cu echipa în ultima perioadă, dar și la capitolul noutăți: „Probabil că va mai veni un jucător de poziția 1-2 în zilele următoare. Abia atunci putem spune că lotul este format.”

*foto: Mihai Toth (facebook.com/BCTimba)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!