Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu prefațează derby-ul Timișoarei

Marius Petri

Marius Petri
11.10.2014

Suflarea baschetbalistică a celui mai important oraș din Banat va fi cu ochii pe partida din această seară, în care se vor confrunta cele două echipe de baschet ale urbei din vestul țării, BC Timba și BC Timișoara.

Tehnicianul galben-negrilor, Bogdan Murărescu, a vorbit pentru TotalBaschet despre partida dintre cele două formații ale orașului de pe Bega, sperând ca baschetul din Timișoara să aibă de profitat de pe urma concurenței dintre “urși” și “lei”:

“Pentru mine înseamnă foarte mult faptul că Timișoara are două echipe în Liga Națională de Baschet, chiar dacă în ultimii ani a lipsit performanța adevarată. E un lucru pozitiv faptul că spectatorii și orașul Timișoara au parte de un asemenea joc. Concurența între cele două echipe din același oraș este sau ar trebui să fie benefică din mai multe puncte de vedere. Însă această concurență are trebui să fie una loiala și corectă pentru că ambele formații reprezintă același oraș. Cu un marketing bun din partea ambelor parți și cu un proiect pe măsură, cred că Timișoara ar putea avea două echipe puternice. Când două echipe se duelează corect pe un plan, în speță baschetul, și fiecare își dorește să atragă cât mai mulți fani prin tot felul de mijloace, acest lucru nu poate decât să sporească interesul oamenilor pentru acest sport.”

Antrenorul timișorean își dorește ca gruparea pe care o pregătește să crească odată cu meciul contra alb-violeților, în speranța că cele două puncte destinate învingătoarei vor ajunge în contul Timbei:

“De la acest meci îmi doresc în primul rând să văd o creștere în jocul nostru colectiv, atât în atac, cât și în apărare. Trebuie să ne sudăm cât mai repede. Sperâm la un joc bun și normal că sperăm la o victorie.”

Timba este condusă cu 0-4 în ceea ce privește capitolul întâlniri directe, dar pare că în acest sezon are potențialul necesar pentru a reuși prima victorie în fața concitadinilor. Murărescu este de părere ce echipa sa mai are de crescut din punct de vedere valoric, suferind momentan datorită neomogenității lotului:

 “Cred că în acest sezon am construit o echipă puternică, însă timpul foarte scurt petrecut în efectiv complet se vede. Cred că nivelul nostru actual reflectă în jur de 60-70% din posibilitățile noastre. Rămâne de văzut daca va fi suficient pentru a câștiga.”

Partida BC Timba – BC Timișoara se va disputa în sala “Constantin Jude” din Timișoara, primul angajament urmând să fie dat la ora 18:00.

*foto: facebook.com/BCTimba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!