Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Popescu: „Mă întorc la Timişoara să câștig un trofeu”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.06.2014

Bogdan Popescu a revnit în curtea celor de la BC Timişoara, după ce în stagiunea 2013-2014 a evoluat pentru SCM U Craiova. Baschetbalistul a explicat într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului bănăţean de ce a ales să revină la Baschet Club din Timişoara, vorbind printre altele şi despre noua echipă a "Leilor" din Banat. 

"Mai multe lucruri m-au determinat să revin la Timişoara. Soția mea și cu mine ne-am simțit foarte foarte bine aici, am fost primiți extraordinar prima oară când am venit. BC Timișoara este un club cu performanțe și tradiție în baschetul românesc. Mă întorc să câștig un trofeu și sper ca revenirea să fie de bun augur, pentru că la precedenta mea prezență aici ne-am oprit de două ori în finală. Acum trag nădejde să luăm un trofeu".

Întrebat dacă lipsa unui trofeu este adevăratul "of" al carierei, Bogdan a răspuns afirmativ. 

"Da, și nu va fi ușor nici sezonul acesta. Multe echipe se vor întări și vor investi în noul campionat. Ne gândim la o clasare în partea superioară a ierarhiei și calificarea în play-off-ul Cupei României, dar dorința mea arzătoare este de a câștiga o competiție. Va fi foarte greu, pentru că alături de noi vor exista multe echipe cu pretenții și bugete importante, precum Oradea, Cluj, Sibiu sau Steaua".

Bogdan Popescu a vorbit şi despre vechii şi noii coechipieri de la Baschet Club Timişoara. 

"Cel mai bine îl știu pe Zlatko Jovanovic, cu care am jucat doi ani de zile. Și sezonul trecut a tras echipa după el, dar din pricina unor accidentări Timișoara nu a reușit calificarea în play-off. Îl cunosc, de asemenea, pe Tica, împotriva căruia am evoluat în ultimii trei ani de când a sosit în România. Am înțeles că vine și Pesic, un jucător extraordinar, care cu siguranță va fi foarte util. Și românii, copiii, îmi sunt cunoscuți, iar despre ceilalți urmează să aflu mai multe după reunire".

De asemenea, fostul internaţional român a vorbit şi despre noul său antrenor, Dragan Petricevic. 

"Demult ne-am dorit să lucrăm împreună, dar nu s-a putut: eu am plecat o perioadă în străinătate, domnia sa a rămas în România. L-am prins puțin la lotul național de tineret, îmi place cum lucrează, este un antrenor extraordinar, îl respect foarte mult și consider că este omul potrivit la locul potrivit, omul care să ne ducă sus în clasament, acolo unde trebuie să fim".

Într-un final, Popescu a comentat decizia Federaţiei Române de Baschet cu privire la regula unui român în permanenţă pe parchet. 

"Pe mine personal nu mă ajută  foarte mult, pentru că sunt la final de carieră, dar pentru jucătorii tineri, până în 25 de ani, cred că este benefică. Sper să aducă plus-valoare la echipa națională, dar problema este că nu prea există baschetbaliști români tineri, pentru că din urmă nu prea vine nimic. Practic, îți trebuie doi jucători români valoroși plus unul care să te ajute, însă este greu să ai trei astfel de români la fiecare echipă. Regula este bună, românii vor primi mai multe minute, dar trebuie să fim atenți cum va fi pusă în aplicare pentru că acești baschetbaliști trebuie întâi crescuți". 

Bogdan Popescu a jucat 44 de meciuri în sezonul precedent pentru SCM U Craiova, mai exact 27 în Liga Naţională, 15 în Liga Balcanică şi 2 în Cupa României. În LNBM Bogdan a terminat cu următoarele medii: 11.9 puncte, 5.4 recuperări, 0.8 pase decisive, 1.5 mingi pierdute şi un indice la eficienţă de 13.3 unităţi. 

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!