Stiri Cupa României Masculin

Bogdan Popescu, MVP-ul Final Four-ului Cupei României 2015

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.04.2015

Trofeul Cupei României ajunge în acest sezon la BC Timișoara după ce elevii lui Dragan Petricevic au trecut în finală de BC Mureș. Cel mai important jucător al bănățenilor la acest turneu final de Cupa României au fost Bogdan Popescu. Prin cele două prestații excelent, atât în semifinala cu BCM U Pitești cât și în finala cu BC Mureș, Bogdan Popescu este desemnat de Total Baschet drept cel mai bun jucător al Final Four-ului Cupei României.

În finala cu BC Mureș, Bogdan Popescu a fost imperial și a terminat cu un double-double de senzație. În 36 de minute jucate, fostul internațional român a terminat cu 19 puncte și 17 recuperări plus o pasă decisivă și 2 mingi pierdute. Pivotul a marcat 6/12 de la 2 puncte, 7/8 de la linia de libere și 0/1 de la 3 puncte. Astfel indicele său de eficiență a urcat la 27 de unități.

Bogdan Popescu și la semifinala cu BCM U Pitești a fost printre remarcații lui BC Timișoara. Veteranul român a terminat atunci cu 13 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive 3 mingi câștigate, 3 pierdute și un capac. Cu 4/5 de la 2 puncte, 1/3 de la 3 puncte și 2/2 de la libere, Popescu a acumulat un coeficient de 21 de unități la eficiență.

Așadar Bogdan Popescu a fost cel mai bun jucător al turneului final al Cupei României, el fiind totodată și cel mai experimetat jucător de acest turneu, la cei 36 de ani ai săi. Bogdan Popescu încheie acest sezon al Cupei României cu medii statistice de 14.7 puncte, 10.3 recuperări și 1.3 pase decisive pentru un indice al eficienței de 20.5 unități în cele 6 partide disputate.

foto: Federația Română de Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Continuam, nu?
    Ai spus ca te-ai intors in Timisoara pentru ca vrei un titlu! Acum, ca l-ai luat, doreste-ti altul ;i continua la BC! Nu de alta, dar sa joci si in EuroChallenge!
    Felicitari pentru joc, pentru determinare, si pentru rezultat!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    bv Bogdan
    BV Bogdan! Ai aratat inca odata ca esti unul din cei mai buni jucatori romani! Unde sunt acum cei de la Craiova care il injurau mereu? BV Timisoara, jucatorii au luptat, i-am sustinut si au meritat victoria mai mult!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!