Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Brandyn Curry, fost MVP al Olandei, este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
09.07.2019

Brandyn Curry, fost MVP al Olandei, este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

Sezonul 2018/2019 a fost unul ratat de către U-BT Cluj-Napoca, formație care nu a reușit să își îndeplinească niciunul dintre obiectivele propuse. Drept urmare, cel puțin doi dintre principalii jucători ai trupei ardelene, Kyndall Dykes și Jason Washburn, nu se vor mai afla în lot în următoarea stagiune.

În ciuda faptului că rivalele lui U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, au efectuat numeroase mutări până în acest moment, oficialii formației de pe Someș nu au anunțat niciun transfer nou. Singurele fapte cunoscute până astăzi, 9 iunie, erau venirea lui Dusko Vujosevic pe banca tehnică și prelungirea contractelor lui Nandor Kuti și Andrei Calnicenco.

Însă, în cursul zilei de marți, U-BT Cluj-Napoca a anunțat transferul lui Brandyn Curry, un conducător de joc american, în vârstă de 28 de ani. Acesta nu este străin baschetului clujean, deoarece în ediția 2017-2018, când juca la Donar Groningen, a evoluat de patru ori împotriva trupei pregătite de Mihai Silvășan. Conform site-ului oficial, într-unul dintre acele jocuri, Curry reușea să înscrie 26 de puncte, demonstrându-și calitățile ofensive. De altfel, în acel sezon, baschetbalistul originar din Huntersville devenea MVP-ul campionatului olandez.

În colegiu, Brandyn Curry a evoluat pentru Harvard University și apoi și-a continuat cariera sportivă în Europa, la SPM Shoeters Den Bosch. După un sezon petrecut acolo, fundașul american a plecat la Eisbaren Bremerhaven pentru ca mai apoi să ajungă în Slovenia, la Helios Domzale. Ediția 2017/2018 l-a găsit la Donar Groningen, iar evoluțiile sale excelente i-au adus un contract în Franța, la Le Portel. În anul precedent, Curry a avut medii de 10.6 puncte, 3.9 pase decisive și 2.1 recuperări.

Acesta a oferit și o scurtă declarație pentru u-bt.ro, site-ul formației antrenate de Dusko Dujosevic:

Sunt foarte încântat că mă voi alătura echipei U-Banca Transilvania. Am fost foarte impresionat de club când am jucat împotriva voastră în FIBA Europe Cup. Am auzit numai lucruri bune despre echipă. Am fost atras de ambiţiile măreţe ale echipei, precum şi de oportunitatea de a evolua sub comanda antrenorului Duško Vujošević. Am aşteptări mari de la campionatul României şi sper să ne bucurăm de succes în FIBA Europe Cup. Eu şi soţia mea de abia aşteptăm să sosim la Cluj-Napoca.”

Așadar, deocamdată, Brandyn Curry este singurul străin din lotul lui U-BT Cluj-Napoca. Rămâne de văzut în următoarele zile ce transferuri va mai efectua medaliata cu bronz din sezonul trecut.

*foto: lavoixdunord.fr

23 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Nice
    Cu siguranta un jucator interesant, cu linii foarte bune de statistica. Dupa sezoane foarte solide in Olanda, a urmat Franta la Le Portel (ultima echipa peste linie anul asta in Pro A), iar acum Cluj. Estimez ca reteta financiara este una importanta.
    Se anunta un campionat fain, cu probabil un nivel mai ridicat in partea superioara fata de anul trecut.

    cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @gyke..
      nivelul ridicat se poate proba doar in Europa...

      cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @mikki
      Problema vor fi tururile preliminare... voi aveti 2 in BCL, noi nu stim inca daca intram direct in grupele EuropeCup, iar Clujul minim un tur preliminar.
      Asta arata cum e vazut campionatul nostru din afara....
      Eu ma refeream strict la sezonul trecut vs sezonul asta in intrecerea interna...

      cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @gyke..
      da, parca se acutizeaza lupta la varf. asa arata acum si cred ca e bine sa se ridice nivelul sus. chestia este ca parca in fiecare an am perceput la fel dar nivelul baschetului romanesc practic a stagnat daca nu a regresat..

      cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      LNBM _ nivel
      Multe mișcări de calitate făcute de echipele fruntașe, prin păstrarea de jucători si aducerea altora, destul de interesanți. In afară de Oradea, Sibiu, Cluj, cred ca si Craiova va avea un lot destul se bun, cei 2 romani aduși, sunt de calitate. Pentru a avea un sezon mai ridicat valoric, cred ca si celelalte echipe trebuie sa alcătuiască loturi destul de bune, ma refer la Pitești, Timișoara - care mereu a facut o figură frumoasă indiferent de buget, Steaua si Dinamo de care încă nu se știe ce planuri au. Nici de la Pitești nu sunt vesti deocamdată, sper totusi la un buget care sa ne permita alcătuirea unui lot cat de cat ok.

      cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      sper sa ramaneti macar...
      cu valoarea de anul trecut fiindca chiar cred ca lotul, a fost acolo sus si individual si ca echipa..

      cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    PG
    Un jucator bun. Cu siguranta peste cei pe care i-am avut anul trecut, dar nu cu mult. Imi aduc aminte de meciurile pe care le-am jucat impotriva celor de la Donar si in special de jocul lui Curry care s-a cam distrat cu apararea noastra. Din cate imi amintesc facea bine si partea defensiva. Sincer trebuie sa recunoac ca sunt surprins ca s-a adus un pg american. Daca era sa aleg doua pozitii unde sincer credeam ca nu o sa avem american era 1 si 4. La 1 ma gandeam ca o sa se aduca (spre bucuria mea) un sarb care sa stie sa aseze jocul. Un fel de Adamovic dar mult mai calculat si fara isterii. Cu siguranta Curry e un PG bun si sper sa faca un sezon reusit la noi. Haide U!

    cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      clar peste ce ati avut anul trecut..
      cam toti cred ca vor fi peste valoarea celor de anul trecut dar nu foarte mult, altfel nu ar mai fi necesara prezenta lui Duško Vujošević. cu jucatori de Euroliga si Silva poate castiga totul, nu???

      cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Curry
    Un tranfer ce pare sa fie foarte bun. Cumva trebuie sa nu ii simtim lipsa lui KD. Va fi un campionat tare, Sibiul si Oradea arata super si sunt sigur ca cei de la Craiova si Pitesti vor face transferuri bune. Timisoara a inceput sa se miste, nu se aude nimic de Steaua si Dinamo.

    cu 4 ani în urmă (09.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @gyke
    Răbdare.... Vin și alte, nepotu știe dar va lăsa să le descoperiți pe rand ca i bandit și nu mi spune nici mie😀

    cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      :)))
      Numa' sa nu te prinda cu parola de TB memorata in browser....

      cu 4 ani în urmă (09.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    În sfârșit a inceput distracția. Trebuia sa vina mai repede anunțul ca să stopam depresia multora dintre clujeni și sa trezim teama și invidia adversarilor :) Curry (și numele suna bine :) este un scorer point guard cu un arsenal ofensiv complet, care îți poate câștiga singur un meci. Experienta bună și realizări super ok pe unde a fost. Sper doar sa nu se calce în picioare cu viitorul "2". Da Gyke, rețeta financiara este consistenta, dar nu-i asa, joaca de cât ii dai :) Și sa mai așteptăm...

    cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Trancer
      Sa inteleg ca deja cunoasteti viitorul 2. Bun pasator , bun scorer.....?!?!

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da
      gyke deja cu intepaturi ca avem buget mai mare, etc.
      ca si cum ei ar trai din firimituri. pana nu vad negru pe alb ca noi avem un 10 milioane de euro si restul echipelor din campionat numa 500k, nu ma prea intereseaza discutiile legate de bugete. sa vina jucatori buni pe bani multi, sa vedem baschet adevarat si sa castigam trofee. asta ma intereseaza. si sa incepem sa contam si in europa, macar in al treilea esalon valoric...
      sunt tare curios de urmatoarele mutari dar la ce antrenor principal avem nu ma astept decat la vesti bune :D

      Haide U!

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @Trancer
      reteta financiara e consistenta dar cred ca va fi in crestere pt ce va urma, sunt convins. era si normal. cand aplici pt Eurocup, deja e alt nivel dar e bine ca se merge inainte si se ridica stacheta pt toata lumea..

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Re:
    @studentU Nu trebuie sa te superi pt ca e logic ca asa este. Doar nu crezi ca (,) Curry și cei care vor veni, vin pe aceiași bani ca un Stewart sau Jordan, ca să numesc doar achizițiile Sibiului. Este o diferență clara care se vede chiar și numai din calitățile și mai ales cifrele noilor nostri jucători. Și bineînțeles, ei nu stau pe firmituri, dar nu la ce putem oferi noi. Acum problema va fi, asa cum zici și tu, ca noii jucători sa joace la nivelul potențialului lor.
    @ Fortza Steaua nu cunosc viitorul, cunosc trecutul...

    cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu ma supar
      doar sunt fed up de discutia cu bugetele. Si nici macar n-a inceput sezonul...
      Cand am jucat cu Donar a intervenit un user care s-a prezentat drept jucator de baschet in Olanda si spunea ca acolo salariile nu sunt exagerat de mari. La momentul respectiv l-am combatut dar acum, vazand ca MVP-ul Olandei vine la U-BT nu pot decat sa ma gandesc ca a venit pe un salariu mai mare decat in Olanda. Deci o fi avut dreptate omul, n-or fi enorme salariile in baschetul olandez, ca nu stiu daca au nici ei o liga profesionista.
      In fine, asa cum am spus si in post-ul anterior, indiferent de buget, e important sa vina jucatori care sa performeze. Cu sau fara buget SB-ul a ajuns anul trecut in finala campionatului. Deci si din perspectiva asta cred ca discutiile despre bugete sunt depasite. Cel putin daca vorbim de big 3: CJ,Oradea, SB.

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      Buget U BT
      Asta, cu bugetul, e o discutie foarte draga sibienilor însă, trebuie sa recunoaștem și noi, faptul ca atunci când semnezi un antrenor precum Vujosevic, lucrurile sunt clare un materie de buget. Chiar dacă omul n-o fi cerut un munte de bani, sunt absolut sigur ca nicio echipa din campionatul nostru ar fi avut nici proiectul, nici forța financiara să-l aducă...Din câte cunosc, colaborarea cu el nu se va limita la echipa de seniori, iar în ceea ce privește transferurile următoare, în niciun caz nu veți vedea jucători în prag de pensionare, aduși pentru reciclare profesionala în România cu, în general

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Pe Curry nu l-ati luat din Olanda, ci din Franta, deci nu vorbim de bani putini. Dar e la fel de adevarat ca si Sibiul a adus 2 jucatori din Bundesliga, dci nici acolo nu vorbim de bani putini. Clujul, Oradea si Sibiul sunt in acest an cu bugete clar mai mari decat anul trecut. Clujul e normal sa ramana in fata pt ca au ceva "restante", dar Oradea si Sibiul reusesc sa tina pasul.
      Sa vina cat mai multi jucatori buni pt ca noi vom avea de castigat.

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      restantele Clujului..
      cred ca sunt destul de mari in ultimii 2 ani fata de suporteri si fata de bugetele consumate..

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    P. S. Buget U BT
    jucători sub 30 de ani...

    cu 4 ani în urmă (10.07.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu underCat :

    @studentU
    Si daca tu esti fed up de discutiile cu bugete inseamna ca nu-si au locul? Dupa ce incepe sezonul nu se va mai dscuta de buget o buna bucata de vreme dar in momentul de fata, cand se fac achizitii si tot ce poti face e sa speculezi asupra valorii jucatorilor si implicit sa te referi si la bugete, asta e hot topic si on topic, fie ca-ti place fie ca nu.

    cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      e ok
      daca sunt eu fed up nu inseamna sa nu se discute

      doar mi am exprimat parerea,atata tot ;)

      despre valoarea jucatorilor este absolut firesc sa se discute. despre cat costa, nu stiu ce sa zic. sunt multe speculatii. jucatorii vin pt bani/salariu dar mai au si multe alte considerente pt care se alatura unui proiect, de genul sa fie antrenati de Vujosevic sau sa vina cu familia in Cluj, un oras f prietenos, etc.

      cu 4 ani în urmă (10.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!