Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Brankica Hadzovic: „Este o victorie mare înainte de play-off. Am fost concentrate 40 de minute”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2019

FCC ICIM Arad s-a impus cu 70-65 acasă în fața vicecampioanei CSM Satu Mare în penultima etapă a Grupei Roșii din LNBF. Gazdele au întrerupt seria de 8 victorii sătmărene în a doua fază a campionatului. Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei și a vorbit la final despre concentrarea timp de 40 de minute. Antrenorul gazdelor, Bogdan Bulj, a spus că diferența s-a făcut în apărare.

Căpitanul lui FCC ICIM Arad a înscris 22 de puncte în 39:56 minute, cu 5/7 la șuturile din semicerc (71%), 1/11 de la distanță (9%) și 9/13 de la linia de fault (69%). A mai avut 5 recuperări, 7 pase decisive, 2 greșeli personale, 11 faulturi scoase, 5 mingi pierdute și 5 intercepții, cu +18 indice al eficienței. Fundașul împlinește luni 38 de ani și după meci a primit și un tort.  

„A fost, poate, o victorie de ziua mea și mulțumesc tuturor, mulțumesc fetelor mele (mă joc puțin). Am jucat foarte bine astăzi. A fost un meci foarte important pentru noi. Nu știu, vom vedea la final dacă va face diferența pentru poziție. Dar oricum este o victorie mare înainte de play-off. Am fost concentrate 40 de minute. Uneori asta a fost cea mai mare problemă a noastră când am pierdut meciuri, pentru că am renunțat după 2, 3 sferturi. Astăzi dintr-un anumit motiv, meciul a mers așa, am avut acea concentrare de care avem nevoie 40 de minute și așa am câștigat”, a declarat Brankica Hadzovic după meci.

Antrenorul Bogdan Bulj a lăudat evoluția în apărare a elevelor sale, dar și atacul în repriza secundă.

„În primul rând vreau să felicit echipa mea. Au jucat foarte bine în apărare după primul sfert. Astăzi diferența s-a făcut în apărare. Am alternat om la om cu zona și presing. În repriza a doua am jucat foarte bine în atac, uneori ai probleme în ofensivă și asta este. Astăzi am avut probleme cu faulturile la toate jucătoarele. Și accidentarea jucătoarei tinere, Ana Ciotir. Rita Bartok a făcut o treabă bună astăzi, a jucat prima dată. Echipa mea a fost o echipă, au fost unite tot timpul, a fost foarte important”, a spus după meci Bogdan Bulj.

Cu acest succes FCC ICIM Arad mai speră să urce pe locul 4 la finalul sezonului regulat, dacă se impune în ultima etapă cu Phoenix Știința Constanța și Universitatea Cluj câștigă acasă cu CSM Târgoviște.

„În primul rând victoria este importantă în plan psihologic. Săptămâna viitoare avem ultimul meci cu Constanța. Sper să jucăm mai bine, ca pregătire de play-off pentru Târgoviște. Nu știu cum se va termina la Târgoviște cu Cluj. Nu contează poziția 4 sau 5, iar în play-off la Târgoviște va fi un joc foarte puternic”, a adăugat antrenorul arădencelor.

FCC ICIM Arad încheie faza a doua a sezonului regulat cu un meci pe propriul teren cu Phoenix Știința Constanța, sâmbătă de la ora 17:00.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !!
    Aradul joaca din ce in ce mai bine,dar din pacate este cea mai dura echipa din campionat.Au scos cateva jucatoare de la diferite echipe din competitie cea ce nu este de loc fair play.Mai ale cele 2 americance ar trebuii pedepsite mai des sipromt pentru faulturile foarte dure.Arbitrii observ ce vor,dar din pacate pierd echipele,cum a fost cazul lui Ghizila de la SEPSI SIC.

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!