Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Brankica Hadzovic, prima stranieră confirmată de FCC ICIM Arad pentru noul sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.08.2018

FCC ICIM Arad va conta și în sezonul următor pe serviciile veteranei Brankica Hadzovic. Fundașul de 37 de ani va bifa al patrulea sezon în Liga Națională. Trei și jumătate le-a jucat pentru formația de pe Mureș, iar o jumătate de sezon a evoluat pentru CSU Alba Iulia, cu care a ajuns în finala campionatului. Căpitanul arădencelor este a 3-a jucătoare care continuă alături de galben-albastre pentru sezonul următor.

Brankica Hadzovic a venit prima dată în Liga Națională de Baschet Feminin în sezonul 2015-2016. A evoluat atunci în prima parte a campionatului pentru Univ. Goldiș ICIM Arad. La finalul anului 2015 a trebuit să plece de la galben-albastre, la fel ca și celelalte jucătoare importante, după ce clubul nu a mai putut asigura același nivel salarial. A mers la CSU Alba Iulia pentru a doua parte a sezonului. Cu alb-albastrele a câștigat Liga Europei Centrale, primind și titlul de MVP la turneul final. CSU juca finala campionatului din acel an, pierdută cu ACS Sepsi SIC.

În vara lui 2016 Hadzovic a revenit la gruparea arădeană, fiind prima jucătoare anunțată de club pentru reconstrucție. Au urmat un loc 5 și un loc 7 pentru galben-albastre în ultimele două sezoane, după starturi greoaie în competiția internă. În cupă arădencele au ajuns până în semifinale. 

Sârboaica a avut probleme la genunchi în debutul sezonului 2017-2018, pierzând câteva meciuri în debutul campionatului. A evoluat în 19 partide din LNBF, fiind jucătoarea de la FCC ICIM cu cele mai multe minute strânse în campionat, aproape 646. A urmat-o Tavic cu 638:27 minute în 20 de meciuri.

Căpitanul arădencelor a avut medii de 10 puncte, 4.5 recuperări și 4.3 pase decisive în aproape 34 de minute/meci, cu 9.8 eficiență medie. A strâns până acum 74 de meciuri în Liga Națională, cu medii de aproape 32 de minute, 11.8 puncte, 3.3 recuperări și 4.2 pase decisive.

Înainte să se transfere la formația de pe Mureș, Brankica Hadzovic a jucat doi ani la Cegledi EKK, în Ungaria. A mai evoluat de-a lungul carierei la echipe din Serbia, Spania, Bulgaria sau Rusia, câștigând titluri în Bulgaria și Serbia.

Hadzovic este a treia jucătoare care a evoluat la FCC ICIM Arad în sezonul trecut și a fost confirmată și pentru stagiunea precedentă, după Adela Mercea și Anamaria Ciotir.

*foto: SportPictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!