Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic, cel mai bun pasator după prima parte a campionatului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.12.2013

         

Branko Cuic, componentul celor de la ”U” BT Mobitelco Cluj-Napoca, este cel mai bun pasator din Liga Națională de Baschet Masculin, după prima jumătate a sezonului 2013-2014. 

Extrema de 1.97 m a bifat 12 prezențe în tricoul alb-negru, timp în care a distribuit în total 73 de pase decisive, pentru o medie de 6.08 pase pe partidă. Cea mai bună performanță a sârbului din lotul clujenilor s-a consemnat în partida contra celor de la BC Timișoara, atunci când Cuic a pasat decisiv de 14 ori, aceasta fiind și cea mai cifră de assisturi înregistrată în turul actualei stagiuni. Celălalte 59 de mingi pasate decisiv au venit după cum urmează: Oradea (7), Rovinari (6), Chiajna (7), Sibiu (4), Timba (7), Craiova (2), Mediaș (8), Pitești (3), Ploiești (3), Târgu Mureș (2), respectiv Steaua (10). 

Viziunea baschetbalistului sârb a adus un plus de fiecare dată, în curtea fiecărei echipe pe la care a trecut. Anul precedent, în maieul celor de la BC Mureș, Branko a avut o medie de 5.4 pase decisive, iar acum doi ani, la BC Timișoara a avut 4.5.

De asemenea, pe lângă capitolul paselor decisive, Cuic ca „student”, în actuala stagiune, are medii bune și la puncte marcate (9.2), recuperări (5.8) și eficiență (14.2). 

Următorii 4 baschetbaliști din topul celor mai buni marcatori din LNBM sunt Giordan Watson (Energia Rovinari), Filip Adamovic (CSU Ploiești), Kenvarrios Tutt (BCM U Pitești) și Goran Martinic (BC Mureș). 

Watson are 12 meciuri jucate, cu un total de 72 de pase decisive și o medie de 6.00 pe meci. Filip Adamovic a jucat pentru campiona en-titre de 11 ori în acest sezon, timp în care a distribuit 63 de pase, având o medie de 5.73. Piteștiul are la rândul său un jucător în Top 5 pasatori, în 13 partide Tutt a contabilizat un total de 73 de assisturi și o medie de 5.62 pase pe meci. Pe poziția a 5-a se află fundașul celor de la BC Mureș Târgu Mureș, Goran Martinic, cu 10 meciuri la activ, 56 de pase și o medie de 5.60. 

*Foto: Laura Nicolescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!