Stiri

Branko Mirkovic, campion în Estonia, MVP-ul finalei și inclus în 5-ul ideal al campionatului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.05.2017

Fostul conducător de joc al formației CSM CSU Oradea, Branko Mirkovic, a devenit campion național în Estonia după despărțirea de gruparea bihoreană. Echipa sa, BC Kalev Cramo a trecut cu un sec 4-0 la general în ultimul act de Rapla, Mirkovic fiind desemnat MVP-ul finalei, cel mai bun fundaș, respectiv a fost inclus în „primul cinci” ideal al campionatului baltic. 

Prestațiile fundașului în finala campionatului estonian:

Meci 1 - BC Kalev Cramo vs. Rapla 72-52 / 26 minute, 14 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție, 2 mingi pierdute și 13 la eficiență

Meci 2 - BC Kalev Cramo vs. Rapla 75-72 / 33 minute, 11 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție, 2 mingi pierdute și 16 la eficiență

Meci 3 - Rapla vs. BC Kalev Cramo 74-77 / 28 minute, 27 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții, o minge pierdută și 30 la eficiență

Meci 4 - Rapla vs. BC Kalev Cramo 62-91 / 27 minute, 18 puncte, o recuperare, 3 pase decisive, 2 intercepții, o minge pierdută și 20 la eficiență

Branko s-a despărțit de CSM Oradea la mijlocul lunii februarie odată cu terminarea parcursului european, ajungând astfel în curtea estonienilor de la Kalev Cramo. Aici, sportivul a bifat 12 meciuri în întrecerea internă, unde a acumulat medii de 14.7 puncte, 3.6 recuperări, 4.1 pase decisive și 17.5 la productivitate, având cele mai bune cifre din echipă. De asemenea, „guard-ul” celor de la Kalev Cramo a avut și 7 prezențe în Liga VTB, acolo unde mediile sale au fost de 13.0 puncte, 3.6 recuperări, 7.1 pase decisive, respectiv 16.3 în dreptul eficienței. 

În echipamentul roș-albastru al Oradiei, Branko Mirkovic a strâns 18 meciuri în campionat, 2 în Cupa României, unul în SuperCupă, respectiv 18 în Champions League. În cele 18 jocuri din LNBM, acesta a avut medii de 12.5 puncte, 3.2 recuperări, 4.7 assist-uri și 14.7 la eficiență, în timp ce în cele 18 partide europene a avut 10,1 puncte, 3.2 mingi recuperate, 5.4 pase decisive, respectiv un indice de 12.8 la eficiență. 

Baschetbalistul de 35 de ani și înalt de 1.90 m, cu dublă cetățenie, sârbă și bulgară, a mai jucat pe parcursul carierei în țări precum Bosnia, Belarus, Bulgaria sau Serbia. 

*Foto: Facebook BC KALEV/CRAMO

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Cum a vrut Achim sa usureze bugetul de salarii si in loc sa nu-l aduca pe Franklin l-a adus si s-a scapat de Bane. Nu vom sti niciodata daca oferta pentru Mirkovic a venit dupa miscarea asta sau oferta a determinat miscarea asta, in orice caz, il regret mai mult decat pe prima nevasta.

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    vrem calitate in joc!
    Mirkovic si Dillon sunt jucatorii "neintelesi" de Staff-ul nostru, jucatori care au "trecut" pe la Oradea si care ne-au oferit un baschet de calitate superioara. Ne dorim mai multa "intelegere" pentru aceasta categorie de jucatori din partea responsabililor Clubului si un lot nou care sa ne ofere calitatea jocului cu care ne-am obisnuit deja!

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    La Mirkovic e o situatie, la Dillon cu totul alta. A fost unul dintre preferatii lui Achim si s-a incercat totul pt a-l retine, dovada si ptelungirea contractului cand nu ne dadea nimeni nici o sansa. La plecare nu a mai fost vorba de banii ci doar ca vroia sa se intoarca acasa.

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    the end
    Acest campionat e gata deja. Din banii publici + sponzorizari atata se poate... Nemultumiri vor exista ca la orice nunta :) Nu cu schimbararea jucatorilor straini trebuie inceputa treaba. Clubul nu este inca la nivelul acela de a pregatii sportivii ca sa devina jucatori buni. De ce avem momentan 2 oradeni la alte cluburi si nu incap in lotul orasului?

    cu 6 ani în urmă (24.05.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea moise:

      da
      daa, ar fi frumos sa ii aducem acasa pe roli si loti, cred ca sunt o idee peste titus si tibarna in acest moment

      cu 6 ani în urmă (24.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!