Stiri

Brazilia a câștigat în fața Canadei, la Toronto, finala Jocurilor Pan Americane

Eduard Popa

Eduard Popa
26.07.2015

panam brazilia canada

Naționala de baschet masculin a Braziliei a câștigat sâmbătă, la Toronto, Jocurile Pan-Americane, după ce a înregistrat o victorie cu 86-71 în fața gazdelor, Canada. 

Echipa Canadei a fost dominată pe tot parcursul meciului, acuzând cel mai probabil oboseala după meciul câștigat în overtime în semifinala cu Statele Unite. Gazdele au reușit să taie un avantaj de 25 de puncte luat de brazilieni până la 7 puncte, dar a fost un efort prea târziu iar sud-americanii au reușit să câștige competiția. 

Anthony Bennett de la Minnesota Timberwolves a condus Canada cu 18 puncte și 9 recuperări iar tânărul Jamal Murray, de la Universitatea din Kentucky, care a înscris coșul victoriei în partida cu SUA, a reușit doar 12 puncte cu 3/12 din acțiune. Andrew Nicholson de la Orlando Magic a fost eliminat după două faulturi tehnice și a strâns doar 11 puncte. 

De partea cealaltă, brazilienii Augusto Lima, Larry Taylor și Rafael Hettsheimeir au reușit fiecare câte 13 puncte. Brazilia a avut un procentaj extraordinar de 53% din acțiune, iar Canada a avut doar 32% la aruncări.

A fost a șasea medalie de aur pentru Brazilia la Jocurile Pan Americane. Pentru Canada, argintul pe teren propriu în 2015 reprezintă prima medalie din palmaresul ”Frunzei de arțar” la această competiție. 

Sursa foto: nationalmedia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!