Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Brittany Denson continuă alături de CSM Satu Mare și în sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.05.2019

Brittany Denson continuă alături de CSM Satu Mare și în sezonul 2019-2020

CSM Satu Mare a anunțat al doilea nume pentru sezonul viitor. Vicecampioana a reușit să își păstreze cea mai bună marcatoare și recuperatoare din acest campionat și pentru stagiunea următoare. Brittany Denson s-a alăturat celor de la CSM Satu Mare în februarie 2018 și are în palmares trei medalii de argint în LNBF, una cu Universitatea Cluj și două cu sătmărencele.

Finalista competițiilor interne în ultimele două sezoane a anunțat continuarea colaborării cu Brittany Denson. Pivotul cu cetățenie americană și armeană are avantajul că este are și pașaport european, astfel că formația sătmăreană a putut avea în sezonul recent încheiat alte două sportive de peste ocean. Jucătoarea de 31 de ani va fi la a 3-a stagiune alături de sătmărence, după ce s-a alăturat echipei în finalul sezonului 2017-2018 și a rămas pentru tot sezonul 2018-2019. Pe lângă cele patru finale (două de cupă și două de campionat) cu alb-roșiile, aceasta are în palmares și Liga Europei Centrale de anul trecut.

Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare a finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin din acest an și a fost coșghetera vicecampioanei în acest sezon. Sportiva care poate juca și pe poziția 4 a evoluat în 32 de partide din această ediție de campionat și are medii de 16,8 puncte, 9,2 recuperări, 2,6 pase decisive, 1,9 mingi pierdute, 1,8 intercepții și 1,9 capace în 30:11 minute, cu 24 eficiență. A încheiat 15 dintre aceste partide în double-double. În această ediție a Cupei României a evoluat în 6 meciuri, cu medii de 16 puncte, 9,3 recuperări și 2,3 pase decisive, cu 21,2 eficiență în 23:54 minute.

A fost al 3-lea sezon al lui Denson în LNBF. În stagiunea 2016-2017 s-a alăturat Universității Cluj în luna decembrie și a jucat 24 de meciuri în campionat, cu medii de 10,5 puncte, 9,4 recuperări și 17,3 eficiență în 28:57 minute. Sezonul trecut l-a început la Al Riyadi, în Liban, după care s-a alăturat în februarie celor de la CSM Satu Mare pentru care a jucat în 13 partide din LNBF, cu medii de 13,5 puncte, 10,2 recuperări și 19,2 eficiență în 29:19 minute. De-a lungul carierei a mai jucat în Polonia, Armenia, Israel și Tunisia, iar în NCAA a evoluat pentru South Florida.

Brittany Denson este a doua jucătoare confirmată de CSM Satu Mare pentru stagiunea următoare. Vicecampioana a reușit un transfer important, aducând-o pe Alina Podar, una din cele mai bine cotate jucătoare sub 23 de ani din LNBF.

*foto: Dan Potor

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Brittany,mai sint locuri vacante la SEPSI SIC !Poate te razgandesti!

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!