Stiri Cupa României Feminin

Brittany Denson, „monster game” în finala Cupei României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.03.2019

Brittany Denson, „monster game” în finala Cupei României

CSM Satu Mare a pierdut cu 65-69 finala Cupei României, ediția 2018-2019, în fața gazdei turneului final, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Sătmărencele au avut un avans de 12 puncte în sfertul secund, dar au rămas fără două piese importante în sfertul trei. Brittany Denson și Promise Amukamara au reușit prestații foarte bune pentru alb-roșii, marcând împreună 46 de puncte. Pivotul a avut un „monster game”, cu 20 de recuperări. Andra Mandache a contribuit cu 11 puncte înainte să iasă cu 5 faulturi.

Brittany Denson a fost cea mai eficientă jucătoare a finalei dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, disputată pe terenul covăsnencelor. A fost singura care a jucat toate cele 40 de minute ale confruntării. Denson a înscris 22 de puncte, fiind în double-double cu 20 de recuperări (8 ofensive/12 defensive). Era în double-double încă din prima repriză. A marcat de 5 ori din semicerc din 13 încercări (38%), o dată de la distanță din 6 tentative (16%) și de 9 ori de la linia de fault din 11 libere (81%). A mai avut 3 pase decisvie, 5 mingi pierdute, 2 intercepții, 2 capace, 4 greșeli personale și 13 faulturi scoase, cu +29 indice al eficienței. Pivotul a reușit o prestație bună și în defensivă, în fața Kristinei Higgins.

Promise Amukamara a fost coșghetera finalei cu 24 de puncte în 28:39 minute. Fundașul a încheia cu 4/8 la șuturile din semicerc (50%), 4/6 de la distanță (66%) și 4/4 la aruncările de un punct. A mai avut 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 mingi pierdute, 4 greșeli personale și 4 faulturi scoase, cu +21 indice al eficienței. Americano-nigerianca a pus mari probleme defensivei adverse prin depășirile în viteză și a egalat la 63 la intrarea în ultimul minut, cu o reușită de la distanță.

Andra Mandache a contribuit cu 11 puncte pentru CSM Satu Mare. Căpitanul alb-roșiilor a jucat doar 24:09 minute, ieșind cu 5 greșeli personale în ultimul minut din sfertul trei. Două dintre acestea le-a încasat la mijlocului sfertului secund, un fault ofensiv dictat destul de ușor la un blocaj, urmat de tehnic pentru proteste. Veterana CSM-ului a încheiat meciul cu 4/7 de la semidistanță (57%) și 1/1 de după semicerc. A mai avut 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 mingi pierdute, un capac și 2 faulturi scoase, cu +14 eficiență.

Celelalte opt jucătoare care au evoluat pentru CSM Satu Mare au înscris împreună 8 puncte. Formația sătmăreană ajunge la patru finale de Cupa României pierdute, fiind a doua consecutivă în care cedează la Sepsi Arena în fața alb-verzilor.

*foto: Zsoli Jeffwarder

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    FELICITARI ECHIPEI SEPSI SIC ! GEST NEDEMN DE O ECHIPA CU PRTENTII PARASIREA FESTIVITATII DE PREMIERE LA ORDINUL PRESEDINTELUI latime=inaltime.Speram ca federatia de baschet va lua masuri drastice impotriva comportamentului nesportiv a satmarencelor.Cum a fost depunctata si SEPSI SIC,pentru comportamentul nesportiv in timpul finalei si dupa,sa suporte consecintele regulamentului si CSU.

    cu 4 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • Heidy :

    😁😁😁
    Felicitari echipei Sepsi Sic pentru castigarea Cupei Romaniei si bineinteles suporterilor minunati pe care ii are.Vreau sa imi spun si eu un punct de vedere si va rog sa nu sariti pe mine 😁😁😁 daca in ceea ce spun deranjeaza😁😁😁.
    1.Echipa Sepsi dpdv al meu a fost avantajata de Federatie in Campionat.....Conform regulamentului trebuia depunctata cu 5 puncte nu cu 2 puncte......
    2.In finala Cupei arbitrajul a fost jalnic cu foarte multe greseli in favoarea echipei Sepsi.
    Acesta este punctul meu de vedere 😁😁😁

    cu 4 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!