Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Câștigătoarea sezonului regulat din LNBM se va decide în ultima etapă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.04.2018

Primele două formații din clasamnetului Ligii Naționale de Baschet Masculin au pierdut în penultima etapă din sezonul regulat. U BT Cluj-Napoca a cedat pe terenul lui CSM CSU Oradea cu scorul de 82-78. BC CSU Sibiu nu a profitat de pasul greșit al rivalei și a pierdut la rândul ei pe terenul lui BC SCM Timișoara, scor 84-70. Cu o victorie în Banat, echipa lui Dan Fleșeriu își asigura prima poziție. Așa, totul se va decide în ultima etapă din sezonul regulat când BC CSU Sibiu va primi vizita lui U BT Cluj-Napoca.

În acest moment BC CSU Sibiu este prima în clasament cu 23 de victorii și 8 înfrângeri. U BT Cluj-Napoca se află pe poziția secundă cu 22 de succese și 9 înfrângeri.

Claculele sunt simple în privința luptei pentru prima poziția la finalul sezonului regulat. BC CSU Sibiu își asigura locul 1 cu o victorie în fața lui U BT Cluj-Napoca sau chiar cu o înfrângere la mai puțin 7 puncte diferență. U BT Cluj-Napoca are nevoie de victorie la peste 7 puncte pentru egala recordul stagional al Sibiului și pentru a prelua avantajul în meciurile direct. În caz de egalitate, diferența între cele două echipe va fi făcută de rezultatele directre. În actuala stagiune a LNBM, rezultatele consemnate între BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca sunt următoarele:

BC CSU Sibiu vs U BT Cluj-Napoca 84-83
U BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu 70-86
U BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu 81-71

În cazul egalității dintre două echipe departajarea se va face conform următorului articol din ROJB 2017:

„Dacă 2 sau mai multe echipe au înregistrat acelaşi număr de victorii – înfrângeri după toate jocurile din grupă, jocul (jocurile) dintre aceste 2 sau mai multe echipe, trebuie să decidă asupra clasării lor. Dacă 2 sau mai multe echipe au acelaşi număr de victorii –înfrângeri înregistrate la jocurile dintre ele, mai multe criterii vor fi aplicate în următoarea ordine:

  • Diferenţa mai mare de puncte, la jocurile dintre ele
  • Numărul mai mare de puncte marcate, la jocurile dintre ele
  • Diferenţa mai mare de puncte, la toate jocurile din grupă
  • Numărul mai mare de puncte marcate, la toate jocurile din grupă

Dacă încă există egalitate înainte ca toate jocurile din grupă să fie jucate, echipele egale  vor împărți același loc în clasament.Dacă aceste criterii încă nu pot decide, la sfârșitul fazei grupei, o tragere la sorţi va decide, clasamentul final”

Partida dintre BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca din ultima etapă a sezonului regulat este programată sâmbătă, 28 aprilie, cu începere de la ora 17:00 la Sala Transilvania din Sibiu.

foto: Ana Maria-Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!