Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Când va reveni Poli Iași pe teren propriu

Eduard Popa

Eduard Popa
01.11.2017

poli iasi polivalenta iasi

Politehnica Iași a avut un debut de sezon extrem de dificil. Ieșenii nu au obținut niciun succes în patru etape în Liga Națională de Baschet Masculin. Mai mult, din cauza infrastructurii sportive, au fost nevoiți să evolueze până acum doar în deplasare.

Asta deoarece modernizările Sălii Polivalente din Iași au întârziat enorm iar ieșenii au fost nevoiți să joace cu derogare pe teren propriu, pe o suprafață care în mod normal nu este omologată pentru partide de LNBM. Singura partidă pe care au jucat-o pe teren propriu este cea din primul tur al Cupei României, câștigată cu Timba, scor 72-68. A urmat însă o înfrângere pe terenul Timbei care a scos Iașiul din Cupă, scor 77-65.

Managerul echipei, Gabriel Toma, a susținut la emisiunea ”În prelungiri”, de la TVR3, că speră ca Poli să poată juca acasă începând cu luna decembrie:

Sper ca după 16 decembrie jocurile pe care le avem de disputat să le disputăm pe teren propriu acasă, în fața spectatorilor noștri și pe o pardoseală din lemn cum sunt regulile din LNBM. Astăzi a apărut semaforul verde. Suntem pe ultima sută de metri. A început procesul birocratic care este înaintea muncii efective în sală. Sperăm ca acesta să se termine cât mai repede. Lumea este foarte concentrată, domnii din primărie lucrează începând de astăzi la acest proiect. În foarte scurt timp va fi finalizat și chiar sperăm ca în acest an să avem jocuri acasă pe lemn în sala polivalentă.

Managerul ieșean a încercat să explice și întârzierea lucrărilor:  

Au fost niște negocieri purtate de către Miniesterul Sportului și Tineretului, proprietarul sălii, cu primăria ieșeană care face investiția. Sunt anumite reguli și anumite legi care nu pot fi încălcate, pentru a fi totul ca la carte a durat atâta vreme. Dar vestea cea bună este că acest protocol între minister și primărie va fi semnat și lucrurile se vor finaliza într-un final apoteotic. E informația zilei, din punctul nostru de vedere, că au început deja demersurile pentru instalarea pardoselii din lemn.

Pe lângă faptul că a pierdut toate duelurile din LNBM, echipa moldoveană a suferit enorm din cauza accidentărilor în acest sezon, infirmeria lui Poli Iași fiind plină.

Rămâne de văzut dacă acest nou termen va putea fi respectat de către autorități. 

*foto: showpass.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sholdovean :

    ...
    Politehnica National Iasi? A fost echipa de fete desfiintata la sugestia managerilor de la masculin poate nu intamplator s-a facut aceasta confuzie... Daca vor mai juca mult in deplasare cu siguranta vor avea soarta fetelor fara sugestia nimanui...valoarea vorbeste...

    cu 6 ani în urmă (01.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!