Stiri

Câteva aprecieri despre revenirea lui Vlad Moldoveanu

Paul Olar

Paul Olar
15.01.2017

Moldoveanu a evoluat 23 de minute, strângând 12 puncte, 7 recuperări și 2 intercepții

U-Banca Transilvania a reușit să își adjudece victoria în derby-ul cu CSU Sibiu de sâmbătă, scor 91-80. Spre deosebire de partidele precedente, Mihai Silvășan a putut conta în acest meci pe Vlad Moldoveanu.

Internaționalul român a revenit pe teren după o pauză de aproximativ șase săptămâni. Mai exact, Moldoveanu nu a mai disputat o partidă oficială din 23 noiembrie 2016, atunci când U-BT s-a deplasat în Cipru. Parcursul sportivului bucureștean a fost afectat de o accidentare la umăr, care l-a ținut departe de parchet până la confruntarea de aseară cu Sibiul.

Împotriva rivalilor de pe Cibin, Vlad a intrat din postura de rezervă. Imediat ce a fost trimis la schimbare de Silvășan, numărul 1 din garnitura „alb-negrilor” a primit ropote de aplauze din partea publicului. Apoi, la întâia angajare, Moldoveanu a fost pus în dificultate de o capcană a oponenților Davis și Paliciuc, aflându-se și sub presiunea timpului. Clujeanul s-a descurcat inspirat și, cu o aruncare din întoarcere, a reușit să scuture plasa, pe sirenă. O acțiune tipică a sportivului în vârstă de 28 de ani, decisiv în angrenajul lui U-BT.

Fără Moldoveanu, gruparea de pe malul Someșului a reușit 4 victorii și o înfrângere în campionat, iar în FIBA Europe Cup a bifat 2 succese și tot atâtea eșecuri. Cele două insuccese, suferite la mare luptă cu Alba Fehervar, au diminuat șansele ardelenilor de a ajunge în TOP 16, astfel că rămâne doar să presupunem ce parcurs internațional ar fi izbutit U-BT cu Moldoveanu apt. Pentru că Vlad are, indiscutabil, cel mai important rol în angrenajul lui Silvășan. Mai important și decât cel al lui Filip Adamovic sau Kyndall Dykes.

Vlad este, dacă vreți, jucătorul furat în vară de Mihai Silvășan și Mircea Cristescu dintr-o altă lume a sportului. Percepe total diferit baschetul și aduce un plus uriaș campionatului nostru. Este vârful unei generații de jucători români care se vor lupta în toamnă cu granzii Europei. Și își înțelege perfect statutul. Pe umerii lui Vlad vor cădea toate rezultatele, indiferent cum vor fi ele.

Iar la club are aceeși misiune. Probabil unii dintre dumneavoastră nu veți fi de acord, însă naționala depinde de evoluția lui Moldoveanu la U-Banca Transilvania. Va conta enorm forma sa, moralul pe care îl va avea și eventualele problemele medicale. Cum în tot răul există și un bine, Vlad s-a accidentat la momentul potrivit acum, în prima parte a sezonului. A fost îngrijit de un staff medical extrem de competent și are la dispoziție timp suficient să își reintre în ritm, să acumuleze minute și să decidă meciuri. Să fie, cu alte cuvinte, un lider al României la EuroBasket.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

6 comentarii la aceasta stire:
  • streetball44 :

    Da!
    Revenirea lui Vlad pe parchet aseara a fost un lucru excelent. A jucat binisor, avand in vedere ca a stat 6 saptamani pe tusa. Incet-incet, speram sa ajunga din nou la nivelul de dinaintea accidentarii. Ramane sa vedem cand revine si Kuti, si atunci vom avea, in sfarait, o banca cat de cat mai lunga.

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Kuti
      Din cate stiu cam in 2-3 săptămâni revine si Kuti.

      cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    • streetball44:

      Mda
      Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Din cate imi aduc aminte, dupa accidentare se zicea ca sta 3-4 saptamani. Pacat pentru el, dar si pentru echipa, ca perioada de accidentare s-a prelungit...

      cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    partial de acord
    In angrenajul nationalei este clar nr 1, singurul jucator competitiv la nivel european.
    La U insa, in momentul Rasic eate jucatorul nr 1 urmat de VM si apoi restul.

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Rasic
      Depinde daca va ramane la echipa pana la finalul de sezon, daca echipa nu trece de grupe va pleca cel mai probabil

      cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Oare asta de unde ai mai scos-o...pe principiu asta trebuia sa plece dupa meciul cu Usak...adica un jucator de valoarea lui puteam juca lejer in UCL. Daca a plecta de la Steaua, asta tare ma tem ca nu e vina lui...Plus ca a lasa un juctaor de genu sa plece cand incep meciurile cele mai grele pt campionat si cupa, e ca si cum te-ai impusca singur

      Si cam da...si eu spun ca Vlad e foarte important, e cel mai bun roman, dar Rasic e peste...e ceva ce merita titlul de vedeta echipei, a campionatului, a tot ce vrem...Eu cred si sper ca atata vreme cat nu vom avea mari probleme financiare, il vom pastra pe Rasic pt ca e clar ca e cel mai bun dintre cei buni din ultimii foooarte multi ani.

      cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate