Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Căpitanii își întâlnesc fostele echipe

David Istrate

David Istrate
13.10.2018

andrei mandache oradea

În etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, două partide ne atrag atenția în mod special, datorită faptului că reprezintă întâlniri între doi căpitani și fostele lor formații. Astfel, Steaua București și CSM CSU Oradea vor juca în reeditarea finalei din sezonul precedent, în timp ce BC CSU Sibiu primește vizita lui BCM U Pitești.

În urmă cu 4 luni, când se juca finala sezonului 2017-2018, Andrei Mandache evolua de partea lui CSM CSU Oradea, fiind, pe lângă căpitan, unul dintre cei mai valoroși jucători din lotul lui Cristian Achim. Echipa din vestul țării a reușit să se impună cu scorul de 3-1, iar în ultima partidă jucată în Capitală, Mandache reușea să marcheze 3 coșuri importante de la distanță din tot atâtea încercări. După acel duel, internaționalul român recunoștea că nu știe cu siguranță ce îi rezervă viitorul, dorind pentru moment să se bucure de câștigarea titlului național.

Între timp, Andrei Mandache a ajuns la Steaua București, echipă alături de care va juca atât în competițiile interne cât și în grupele FIBA Europe Cup. Cu siguranță, duelul din această seară cu CSM CSU Oradea va fi unul emoționant pentru baschetbalistul de 31 de ani, care a fost timp de 3 ani căpitanul Leilor-Roșii. În trei sezoane, Mandache a evoluat în 144 de meciuri pentru trupa bihoreană și a avut medii de 8.8 puncte, 2.7 recuperări și 2.1 pase decisive.

radu paliciuc sibiu pitesti

Un alt moment de acest gen va avea loc în Sala Transilvania, acolo unde Radu Paliciuc se întoarce pentru prima oară în calitate de adversar al formației la care a fost căpitan. Baschetbalistul în vârstă de 30 de ani a ajuns la CSU Sibiu în urmă cu două sezoane și de atunci a jucat în 38 de meciuri, fiind starter în 18 dintre acestea. În 2017-2018, Radu Paliciuc și-a condus echipa atât în campionatul intern cât și în meciurile de calificare în FIBA Europe Cup. În total, sportivul originar din Brașov are 80 de partide jucate pentru BC CSU Sibiu cu medii de 6.3 puncte, 2 recuperări și 1.1 pase decisive în aproape 17 minute petrecute pe teren.

În cursul acestei veri, Radu Paliciuc a plecat de la formația antrenată de Dan Fleșeriu și a ajuns la BCM U Pitești, alături de care a debutat deja în Liga Națională pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca. Echipa argeșeană a cedat la 4 puncte, scor 80-76, după o confruntare intensă.

Steaua București – CSM CSU Oradea se va juca de la ora 18:00, în timp ce BC CSU Sibiu – BCM U Pitești va începe de la ora 20:00. Ambele întâlniri vor fi transmise în direct pe Digisport 2.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!