Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu își continuă activitatea de jucător și va evolua pentru CSM Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.06.2016

Cătălin Burlacu a ales să nu-și pună ghetele de baschet în cui și va mai juca încă un sezon în Liga Națională de Baschet Masculin. Veteranul în vârstă de 39 revine la Ploiești acolo unde va evolua pentru Clubul Sportiv Municipal, care tocmai a promovat pe prima scenă a baschetului românesc.

În sezonul precedent, Cătălin Burlacu a evoluat pentru SCM U Craiova, unde a bifat 31 de prezențe în LNBM. Extrema de forță a încheiat sezonul cu 11.6 puncte, 4.8 recuperări și 1.4 pase decisive. În Cupa României a jucat 4 meciuri cu cifre de 18.8 puncte, 3.3 recuperări și 1.3 pase decisive.

Imediat după ce a semnat noul contract cu CSM Ploiești, Cătălin Burlacu a avut și un mesaj de transmis:

„Mă simt deosebit de emoţionat în aceste momente în care văd cum creşte acest proiect minunat numit CSM Ploieşti, cu menţiunea că vreau să le mulţumesc încă o dată primăriei, consiliului local, ploieştenilor ce ne-au susţinut şi ne vor susţine şi viitorilor parteneri privaţi. Sunt deosebit de onorat să răspund afirmativ ofertei făcută de club jucătorului Cătălin Burlacu, deci am decis să rămân pe parchet alături de acest minunat colectiv care stă să se contureze, de la o zi la alta. Fiţi siguri, vom construi o echipă care vrea doar performanţă la nivel înalt! Să ne bucurăm împreună că Ploieştiul a revenit pe harta baschetului românesc şi, în curând sper eu, pe harta baschetului european. Hai CSM Ploieşti!”

În cariera sa, Cătălin Burlacu a jucat în țara noastră la Politehnica Iași, West Petrom Arad, CSU Asesoft Ploiești și SCM U Craiova. El a mai jucat în Germania la Brandt Hagen, în Estonia la BC Kalev și în Italia la Air Avelino.

În palmaresul personal, Cătălin Burlacu și trecut 10 titluri naționale, 9 la Ploiești și unul la Arad, 4 Cupe ale României, toate cu Asesoft și o Cupă a Italiei cu Air Avelino. El a pus umărul și la singurul trofeu european din baschetul de club românesc, în 2005 la titlul FIBA Europe Cup tot cu Asesoft Ploiești.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carmenv :

    jucatori noi
    si baris aktas semneaza cu ploiesti

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!