Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu: „Ne-am dorit foarte mult să câștigăm în fața propriilor fani”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.10.2015

SCM U Craiova și-a câștigat primele două partide din startul noului sezon al LNBM, în deplasare cu Pitești și apoi pe teren propriu în derby-ul cu Energia. După succesul 78-77 cu formația din Târgu Jiu, Cătălin Burlacu a oferit o scurtă declarație despre joc și fanii echipei din Bănie.

„A fost un meci foarte strâns în marea lui majoritate. Ne-am așteptat la o replică cât mai dârză și cât mai puternică din partea lor, ceea ce s-a și întâmplat. Nu am cedat nici noi, am luptat victoria a fost de partea noastră. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm în fața propriilor fani și ne-am ținut de cuvânt. Atmosfera a fost extraordinară. Cred că vor veni din ce în ce mai mulți fani, sala e din ce în ce mai plină de la meci la meci”, a declarat Burlacu, citat de site-ul oficial al clubului craiovean. 

Acesta a petrecut aproape 20 de minute pe parchet în duelul cu Energia, timp în care și-a trecut în cont 8 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și 2 mingi pierdute, totul pentru un indice de 11 în dreptul eficienței. Campionul en-titre cu CSU Asesoft a fost precis din interiorul semicercului cu procentaj de 100% (1/1), respectiv de la linia de libere cu 100% (3/3). De la mare distanță pivotul originar din Iași a aruncat de 6 ori, intrând o singură minge în coș pentru un procentaj de 17%. 

Conform statisticii de pe site-ul FRB la partida dintre SCM U Craiova și Energia Târgu Jiu au asistat aproximativ 2.700 persoane, fiind astfel doborât recordul din prima etapă de la Cluj, când la partida dintre U-BT și Dinamo au asistat în jur de 2.500 de fani. 

*Foto: Remus Badea

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Bravo,Catalin Burlacu!
    Nu numai aportul sau efectiv de pe teren e important,ci si rolul de lider pe care-l are si spiritul combativ si de invingator pe care-l aduce in sanul echipei.

    cu 8 ani în urmă (13.10.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      burlacu
      Asa e...

      cu 8 ani în urmă (13.10.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Burlacu
    Presupun ca era bine primit un comentariu denigrator la adresa lui Catalin...

    cu 8 ani în urmă (14.10.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      :)
      Prindea mai bine la public

      cu 8 ani în urmă (14.10.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      burlacu
      Nu cred ca a contestat nimeni valoarea jucatorului si plusurile pe care la poate aduce in jocul unei echipe.
      Toti cei care-l critica se refera doar la caracterul acestuia, atat in timpul meciurilor cat si in pauze sau dupa meci. E singurul jucator valoros pe care l-am vazut parasind sala fara sa-si felicite adversarii. Si nu s-a intamplat o singura data. De asemenea e unul dintre cei putini (din fericire) care se cearta sau chiar injura spectatorii.
      Aici e problema. Din pacate e cam tarziu ca sa se schimbe. Acesta e felul lui de a fi si din pacate va iesi "la rampa" si in acest sezon.
      In rest mult succes Craiova, chiar aveti o echipa frumoasa in acest an.

      cu 8 ani în urmă (15.10.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Stiti care ii faza/spilu/treaba/smecheria(cuvinte pe care le intelege si burlacel) cu jucatorul valoros si mare si talentat...
      Daca esti jucator mare pe teren nu dai coate, pumni in coaste, lovituri care mai de care mai discrete. Imi aduc aminte doar loviturile aplicate lui Tudor Dumitrescu in urma cu 10 ani, cand toata lumea stia ca Tudor are o hernie de disc foarte urata si nu era tare greu de scos de pe teren. Asa ceva nu se face daca esti om, fata de un coleg aproape la fel de valoros ca tine, fata de un coleg de lot national si fata de un om care juca un baschet mai curat decat prevede legea. Ar mai fi coatele incasate de Zoran, loviturile incasate de Roschnafsky care ii numea o echipa de tigani dupa meciul doi al finalei din 2006, etc...Asta ii doar un moment care ma va face sa zic toata viata ca Burlacu e un bou/dobitoc mic si neinsemnat pe care astept sa il vad retras si lovit de cel putin atatea ori cat a a lovit si el. Unul care era ingamfat, facea tribunele sa-l urasca, dar era un jucator magic, a fost Toni Alexe nu amaratul de Burlacu...fara arbitrajele ploiestene, Burlacu ar fi fost doar un jucator.

      cu 8 ani în urmă (16.10.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!