Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu: „Vreau să fac performanță la Craiova, nu vin doar să mă plimb”

Ionuț Greere

Ionuț Greere
28.07.2015

Astăzi au fost prezentați doi dintre jucătorii importanți care vor face parte din echipa masculină de baschet SCM Universitatea Craiova, Cătălin Burlacu și Zlatko Jovanovic, foștii căpitani ai formațiilor CSU Asesoft Ploiești, respectiv BC Timișoara.

Cătălin Burlacu a vorbit despre noua echipă a Băniei și a ținut să mulțumească tuturor pentru sprijinul acordat acestei echipe.

„Mă bucur că am ajuns la Craiova, au fost discuții lungi, aproape o lună de zile de negocieri. Aici se dorește un proiect nou, nu este vorba doar de aducerea mea, din ce am înțeles vor mai veni jucători cu experiență la echipă. Împreună vom da o nouă imagine echipei de baschet din Craiova. Va fi o combinație interesantă între jucători experimentați și jucători talentați, jucători care au pus umărul la câștigarea de trofee în România și jucători care tineri care vor veni lângă noi, dorinici de performanță. Știu ce înseamnă baschetul la Craiova, vrem să bucurăm din nou pe suporteri, îi invităm să fie alături de noi. Mă bucur mult pentru că avem susținerea Primăriei, iar oamenii de aici își doresc să se facă performanță, își doresc ca echipa să ajungă pe culmile înalte ale clasamentului. Am stabilit și obiective pentru acest sezon, calificare în primă fază în play-off.”

Burlacu a vorbit și despre noul sistem de desfășurare al Ligii Naționale:

„Vom avea un campionat nebun, diferit de ce a fost până acum, se va juca în permanență cu un jucător autohton pe teren și în Cupa României cu doi jucători români. Va fi atipic, iar un pic forțat este desfășurarea Cupei României, pentru că anumite echipe se vor confrunta cu probleme, mai ales că trebuie să folosească în permanență 2 jucători români. Trebuie să găsim găsim formulele corecte de joc și trebuie să obișnuim publicul din Craiova nu doar cu succese, ci și cu perfromanțe. Pentru că nu mai există cea mai bună echipă din era modernă a baschetului, de după Revoluție, lupta a rămas deschisă pentru locul 1 și orice poată să viseze. Văd un campionat strâns, fiecare echipă poate să emită pretenții. O să conteze foarte mult și chimia care se va lega la o echipă și va conta foarte mult și puterea de încredere care ți-o va da stafu-ul tehnic. În România campionatul crește de la an la an și acest lucru se vede și afară. Am vorbit cu mulți jucători și sunt atrași de campionatul nostru, România oferă un concept de sport stabil.„

Noul jucător al Craiovei a recunoscut faptul că a fost contactat și de alte echipe din România, dar a ales Craiova deoarece proiectul oferit este unul prielnic pentru perfomanță.

„Am avut și alte oferte din Liga Națională, dar nu voi  da nume pentru a nu crea probleme în curtea acelor echipe. Totuși, țin să le mulțumesc pentru că s-au gândit la mine. Am o vârstă, o carieră în spate și mi-am ales cu mare grijă următorul pas. Vreau să fac performanță la Craiova, nu vin doar să mă plimb, iar dacă totul merge bine, poate vom continua și în următorul sezon.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!