Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cătălin Tănase: „N-am știut să gestionăm pe final atacul. Ne-au surprins puțin cu apărarea în zonă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.04.2019

CSM Târgoviște a pierdut cu 61-65 la Arad în meciul care a deschis play-off-ul acestei ediții a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Dâmbovițencele au condus aproape 28 de minute, cu un avans maxim de 10 puncte, dar nu au rezistat pe final. Antrenorul acestora, Cătălin Tănase, a vorbit despre diferența mică dintre locurile 4 și 5, oboseala din final a veteranelor sale și un plus sub panou la gazde.

„Pot să spun că sunt mulțumit de atitudinea fetelor mele. Când joacă locul 4 cu locul 5 din campionat nu poți să spui că este o diferență mare de valoare între echipe. Până la urmă, la finalul sezonului regulat, ambele echipe au avut același număr de puncte, același număr de victorii și înfrângeri, diferența s-a făcut la coșaveraj. Bineînțeles că Aradul vine după o perioadă foarte bună, cu 5 victorii în partea a doua a sezonului regulat, noi venim după 6 înfrângeri”, a declarat Cătălin Tănase la finalul meciului care a deschis seria din primul tur de play-off.

Arădencele au apelat la apărarea în zonă în a doua parte a sfertului patru și oaspetele au reușit doar două puncte în ultimele minute.

„Din păcate am pierdut astăzi, dar, repet, pot să spun că sunt mulțumit de evoluția jocului. N-am știut să gestionăm pe final atacul. Ne-au surprins puțin cu apărarea în zonă. Fetele mele n-au mai reușit să respecte indicațiile și s-au pripit pe niște șuturi. Dar, una peste alta, sunt mulțumit de ce am arătat astăzi în teren. Sper să reușim să ne refacem fizic până vineri și să ne jucăm șansa până la capăt. Atâta timp cât mai avem o șansă, noi vom lupta până la capăt pentru că așa este normal”, a adăugat Cătălin Tănase.

Câteva jucătoare din lotul dâmbovițencelor au participat în această săptămână și la ultimul turneu din CN U20, dar tehnicianul lui CSM Târgoviște nu crede că a fost cazul de oboseală la tinerele sale jucătoare în meciul de la Arad.

„Nu. Fetele de U20 au câștigat clar această competiție. Nu au avut nicio presiune. Am decis să ne înscriem și în acest campionat tocmai pentru a oferi și jucătoarelor care evoluează mai puțin în prima ligă să joace meciuri. Am avut o rotație foarte lungă și am tratat turneul de la Cluj foarte serios. Nu s-a văzut oboseala (n.r. la fetele U20)”, a adăugat antrenorul dâmbovițencelor.

Acesta crede că echipa sa ar mai fi avut nevoie de o jucătoare sub panou. Reamintim că CSM Târgoviște s-a despărțit recent de Monique Coker, care evolua pe pozițiile 4 și 5, dar avea probleme medicale mai vechi.

„S-a văzut puțin oboseala jucătoarelor care nu mai sunt la prima tinerețe și am încercat, pe cât posibil, să le schimb foarte des. Dar, pe final, cred că mai aveam nevoie de o jucătoare de interior pentru că, în partea a doua a jocului și spre final, acolo s-a făcut diferența. Aradul a reușit în ultima perioadă, prin trasferul celor două jucătoare de interior (n.r. Williams și Lee), să se întărească foarte puternic acolo. În baschet, dacă ai fundaș de calitate și ai și jucătoarele de sub panou, restul poți să adaugi și e simplu”, a concluzionat Cătălin Tănase.

Meciul doi al acestui sfert din LNBF este programat vineri, de la ora 18:00, tot pe terenul arădencelor. Jocul trei va fi în 12 aprilie la Târgoviște, iar al 4-lea, dacă va fi cazul, o zi mai târziu. Dacă va fi nevoie de meci decisiv, acesta va fi în 16 aprilie, la Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!