Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cătălin Tănase despre cazul Swanier: „Ce ar trebui să facem noi? Să o legitimăm pe Chrissy Givens, după ce termină campionatul în Spania, să o aducem la semifinală?”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.03.2017

Antrenorul principal al formației CSM Târgoviște, Cătălin Tănase, a vorbit la rândul său despre cazul sportivei de la Universitatea Cluj, Naketia Swanier, și despre memoriul depus la FRB de clubul târgoviștean împotriva dreptului de joc al baschetbalistei pregătite de Dragan Petricevic. 

„Era dreptul nostru să facem contestaţie după ultimul meci, pentru că U Cluj a legitimat o jucătoare după perioada de transferări, care a expirat pe 28 februarie. Vi se pare normal ca această jucătoare pe care am contestat-o să joace în Polonia pe 5 martie? Nu vă daţi seama că ea a fost legitimată în acelaşi timp la două cluburi? Clujul a adus una dintre cele mai bune jucătoare, care a fost şi MVP-ul partidei. Nu am contestat pentru rezultatul meciului, mă interesează ca Naketia Swanier să nu mai aibă drept de joc în următoarele partide şi în play-off, pentru că nu este corect. Ce ar trebui să facem noi? Să o legitimăm pe Chrissy Givens, după ce termină campionatul în Spania, să o aducem la semifinală? Să ştiţi să nu suntem singurii. Braşovul ne susţine, Galaţi, Satu Mare, Arad, toată lumea ne dă dreptate. Dacă Federaţia Română de Baschet nu o să ne dea dreptate, o să apelăm la FIBA. Pentru că în nicio disciplină sportivă un jucător nu are drept de joc la două echipe în acelaşi timp”, a declarat tehnicianul într-un interviu acordat unui site local, jurnaldedambovita.ro. 

După ce etapa precedentă, CSM Târgoviște a pierdut fără drept de apel la Cluj-Napoca, scor final 54-88, Cătălin Tănase este în continuare încrezător în șansele echipei sale, spunând că obiectivul său personal este jucarea finalei, obiectiv încă realizabil. 

„Fiţi convinşi că, dacă ni se vor rezolva problemele pe care le avem, la toamnă vom putea să facem o echipă competitivă, o să ne batem la titlu. Anul acesta însă vom încerca să ajungem cât mai sus. Că mi-am propus eu să jucăm finala, încă suntem în grafic, am pierdut un meci. Şi dacă terminăm pe locul 3 poate este un avantaj, fiindcă nu vom întâlni în primul tur de play-off pe Arad, care vine odihnită. ICIM va termina pe locul 7 şi joacă în play-out doar sâmbăta. Aşa, de pe locul 3 vom întâlni pe Satu Mare în sferturi, iar în semifinale orice rezultat este deschis”, a concluzionat antrenorul, conform sursei citate. 

CSM Târgoviște este la ora actuală pe poziția a 3-a, la egalitate de puncte cu Universitatea Cluj, echipa de pe locul 2, ambele având la activ 17 victorii, 8 înfrângeri și 42 de puncte acumulate. Târgoviște joacă azi un nou meci în lupta pentru locurile 1-6, pe teren propriu, cu CSM Satu Mare. Startul întâlnirii se va da la ora 18:00. 

Alte articole pe tema jucătoarei Naketia Swanier și contestația celor de la CSM Târgoviște: 

CSM Târgoviște depune memoriu la FRB după înfrângerea cu Universitatea Cluj-Napoca

Cătălin Tănase: „Am pierdut azi, dar sper să câștigăm partida la masa verde”

Dragan Petricevic: „Toate jucătoarele noastre sunt legitimate regulamentar”

Ciprian Prisăcaru: „Swanier nu poate avea drept de joc în Liga Națională”

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Mda, când nu lași pe unu' să moară să vezi ce al dracu' se face și nu o să mai ai o zi liniștită, îţi dorești tu să dai colţu', să împingi cât mai tare la garofiţe. Dacă Târgoviște a ajuns să facă reclamaţii cu privire la legalitatea transferurilor la alte echipe atunci Kafka trebuie să înceapă să-și zgârie tuga în mormânt. Când ei nu-și plătesc datoriile, când ultimul titlu e obţinut cu o jucătoare în lot care, de asemenea, a fost contestată, când an de an BAT trage semnale de alarmă la FRB cu privire la legalitatea prezenţei acestei echipe în campionat iar ei se trezesc să facă valuri în lighean cu privire la o jucătoare ce le-a umplut traista de pietre e culmea ridicolului. Nu zic că nu e posibil să aibă dreptate în cazul ăsta, amatorismul e cras inclusiv la nivelul echipei manageriate de inegalabilul maestru al șantajului, da' dă cu piatra când ești cât de cât pocăit!

    cu 7 ani în urmă (15.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!