Stiri Acvile

CE U16F - Prestația Laurei Vaida în meciul cu Olanda, singura bilă albă pentru România la Bourges

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.08.2017

Componenta naționalei U16 a României, Laura Vaida, a reușit cea mai solidă prestație a unei românce la Campionatul European U16 Feminin Divizia A de la Bourges din acest an. Chiar dacă naționala a pierdut partida cu Olanda, 57-69, și a retrogradat în Divizia B, evoluția Laurei din acest meci merită toate aprecierile. 

Titulară de drept, Vaida a bifat aproape 37 de minute împotriva Olandei, timp în care și-a trecut în cont 21 de puncte, 18 recuperări (12 defensive, 6 ofensvie), 4 capace, o intercepție, dar și 6 mingi pierdute, totul pentru un indice impresionant la eficiență de 31 de unități, fiind de departe cea mai bună jucătoare de pe parchet. Din punct de vedere al procentajelor, sportiva pregătită la Bourges de Mădălin Piperea și Romela Cristea a terminat confruntarea cu 57% (8/14) din interiorul semicercului, 100% (1/1) de la 3 puncte, respectiv 67% (2/3) din dreptul liniei de fault. 

După 6 meciuri jucate de România în Franța, toate pierdute, Laura Vaida are cele mai bune medii din lotul României cu 8.7 puncte pe meci, 8.0 recuperări și 11.8 la eficiență. 

Laura și colegele sale vor încheia astăzi aventura de la Bourges, cu un ultim meci împotriva Belarusului, joc în urma căruia vom afla cine va termina Campionatul European pe ultimul loc. Este ultima șansă pentru fetele noastre să mai șteargă din impresia lăsată pe parcursul competiției. 

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!