Stiri Acvile

CE U16F - România a pierdut la 42 de puncte diferență confruntarea cu Cehia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.08.2017

Naționala României U16 feminină rămâne fără victorie și fără sfert câștigat la Campionatul European U16 Feminin Divizia A, organizat în această perioadă la Bourges, în Franța. Ultimul eșec al tricolorelor s-a consemnat în fața Cehiei, la 42 de puncte diferență, scor final 28-70, într-un meci din cadrul luptei pentru locurile 9-16. 

Cehoaicele au dominat clar toate cele patru sferturi ale întâlnirii cu trupa pregătită de Mădălin Piperea și Romela Cristea, câștigând pe rând cu parțiale de 15-7, 18-6, 15-6, respectiv 22-9. Astfel, după 5 meciuri jucate la Bourges, România a bifat 5 înfrângeri, toate la diferențe foarte mari, neavând până în prezent niciun sfert câștigat. 

În meciul contra Cehiei, punctele României au fost marcate de Laura Vaida 8, Ștefania Ionescu 7, Ana Glisici 5, Mara Martonoș 4, Daria Rusu 2, respectiv Claudia Sandu 2. De cealaltă parte, din lotul Cehiei, S. Fiserova a fost cea mai bună marcatoare cu 13 puncte. 

România se află la o singură înfrângerea de retrogradarea în Divizia B, după doar un an de la promovarea în primul eșalon. Dacă vor pierde și confruntarea de vineri cu Olanda, atunci fetele noastre sunt retrogradate 100%, în cazul unei victorii, vor disputa decisivul pentru menținerea în Divizia A cu câștigătoarea dintre Belarus și Lituania. 

*Foto: fiba.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    retrogradare logica
    Cu siguranta vor retrograda. Cele care au obtinut promovarea joaca acum (majoritatea),la u18. Probabil,acestea din urma vor reusi si acum promovarea in prima divizie,pentru ca joaca,teoretic,cu aceleasi echipe si jucatoare cu care au jucat cand au obtinut promovarea (cu mici exceptii datorate intervalului de 2 ani),dar de onoarea de a juca in prima divizie vor beneficia tot actualele componente u16, care vor inregistra infrangeri la fel de penibile.Consider ca acest sistem este gresit. La fotbal,de exemplu, la campionatul european u21 participau si jucatori de 23 de ani pentru ca limita de varsta era impusa pentru inceputul calificarilor. Asadar,in prima divizie valorica (la baschet) ar fi meritat sa participe generatia care a obtinut promovarea, adica actuala u18.

    cu 6 ani în urmă (10.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Echipa lui Tanase
    Daca actuala echipa de U 18 va obtine promovarea atunci in viitorul Campionat European din 2018 vor avea drept de joc jucatoarele nascute in 2000.Adica 7 dintre componentele actualei echipe de U 18 ce joaca acum la Dublin.Asa ca situatia va fi diferita fata de cea din anul acesta de la U 16 deoarece din echipa care acum joaca la Bourges doar o singura jucatoare a fost prezenta in lotul de U 16 care anul trecut obtinea calificarea la Oradea.

    cu 6 ani în urmă (11.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Handicap
    In continuarea postarii mele anterioare vreau sa mentionez ca eu cred ca tocmai lipsa de experienta internationala (echipa de U 16 nu a mai participat la meciuri oficiale)si evident diferenta de valoare fata de majoritatea echipelor prezente la Bourges este factorul determinant in evolutia tricolorelor nascute in 2001 si 2002 care formeaza actualul lot.

    cu 6 ani în urmă (11.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Pentru următorul U18 va fi disponibilă echipa din 2016 ce a promovat, jucătoare precum M. Ferariu, Ghiță, Părău, Orban etc., clar altă valoare comparativ cu ce este disponibil în generația 2001-2002!

    cu 6 ani în urmă (11.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!