Stiri Acvile

CE U18F – România are nevoie de o victorie pentru a avea șanse la locul 9

Marius Petri

Marius Petri
24.07.2014

Turneul final al Campionatului European Under 18 de baschet feminin, divizia B, programează astăzi, începând cu ora 18:00, partida dintre România și Bosnia&Herțegovina. Disputa va avea loc pe parchetul sălii “Constantin Jude” din Timișoara și va desemna câștigătoarea grupei H. Formația care va câștiga grupa se va lupta în continuare pentru locurile 9-11, în vreme ce ocupanta locului secund va juca pentru locurile 12-14.

România a înregistrat 3 înfrângeri și o victorie până acum în cadrul competiției. Elevele lui Florin Covaciu au pierdut partidele cu Muntenegru (45-63), Ucraina (54-59) și Ungaria (57-87) din grupa D a primei runde a competiției. În urma acestor rezultate, sportivele românce nu s-au calificat între primele 8 echipe ale Europei și au rămas la Timișoara pentru a obține locul 9. Astfel, România a ajuns în grupa H, alături de Islanda și Bosnia. Tricolorele au reușit cel mai bun meci de la acest turneu în partida disputată ieri contra nordicelor, încheiată cu o victorie muncită, scor 77-72.

În ceea ce privește tabăra adversă, Bosnia a făcut parte din grupa B, alături de Finlanda, Luxemburg și Bulgaria. Adversarele din această seară au câștigat contra Luxemburgului, însă au pierdut cu celelalte formații din grupă, astfel încât au ajuns în aceeași situație ca România, și anume de a lupta pentru locul 9. În singura partidă disputată în grupa H, Bosnia a învins Islanda mai clar decât au reușit româncele, cu 76-65, astfel că pleacă din postura de favorită în confruntarea de astăzi.

*foto: Traian Racu/FibaEurope

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!