Stiri Acvile

CE U18M - România învinge Irlanda în lupta pentru locurile 17-22

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.07.2014

58-65

 

Echipa națională a României U18 a reușit să să oprească seria rezultatelor negative și s trecut de Irlanda, într-un meci din Grupa I, grupă de clasificare pentru locurile 17-22. Echipa noastră păstrează șanse pentru locul 17 în urma acestei victoriei.

Startul de meci a fost unul echilibrat, cele două echipe mergând umăr la umăr în primele 10 minute ale sfertului inaugural. Echipa noastră a câștigat primul act, la limită, scor 16-17. Sfertul secund a avut complet altă desfășurare. Irlandezi au bombardat coșul nostru în ultimele minute înainte de pauza mare și au câștigat sfertul cu 26-14. După 20 de minute adversarii României erau în avantaj scor, 42-31.

După pauză lucrurile au intrat pe un făgaș normal pentru echipa noastră. După 4 minute de secvența a doua a meciului, tricolorii au reușit să egaleze după un coș de trei puncte marcat de Nicolae Nicolescu, scor 44-44. Din acel moment echipa condusă de Răzvan Cenean nu a mai cedat și nu a mai permis oponenților să se desprindă. În startul sfertului decisiv, Caius Covrig a dus România în avantaj iar până la final doar băieții noștri au rămas la conducere. Rareș Uța și Emanuel Cate au jucat perfect pe final iar scorul după 40 de minute a fost 65-58 în favoarea României.

Cel mai bun marcator al României a fost Rareș Uța care a înscris 26 de puncte la care a mai adăugat și 5 recuperări. Emanuel Cate a izbutit double double de senzație, cu 13 puncte și 21 de recuperări. Caius Covrig a terminat partida cu 8 puncte, 5 recuperări și o pasă decisive.

Jordan McClelland a fost cel mai bun jucător al Irlandei, fundașul terminând partida cu 23 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Pentru România urmează meciul Scoția tot din Grupa I. În cazul unei victorii, România va juca pentru locurile 17-18 cu câștigătoarea Grupei J iar dacă nu se va lupta pentru locurile 19-20. Meciul cu Scoția va avea loc mâine, 31 iulie, cu începere de la ora 13:45.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii