Stiri Acvile

CE U18M - România trece și de Scoția și va juca pentru locurile 17-18

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.07.2014

70-60

Echipa națională a României U18 a învins Scoția la capătul unul meci pe care l-a condus de la un capăt la celălalt. Selecţionata scoțiană nu a putut emite mari pretenții chiar dacă echipa noastră nu și-a creat un avantaj foarte mare. După această reușită, România va juca împotriva Estoniei, meci care contează pentru clasarea pe locurile 17-18.

După un început bun de partidă, animat de Caius Covrig cel care a fost omul primului act, România s-a impus în primul sfert, scor 22-18. Scoția a replicat în sfertul secund și nu a lăsat ca tricolorii să se desprindă. La pauză elevii lui Răzvan Cenean aveau avans minim, scor 38-37. După pauză, tricolorii au intrat mai montați pe parchet și au tranșat practic meciul. România a câștigat actul trei cu scorul 17-8. Cele 10 puncte avantaj avute de tricolori înaintea ultimelor 10 minute au fost suficiente pentru o nouă victorie a reprezentativei noastre. Ba mai mult diferența acesta s-a păstrat până la final iar scorul confruntării dintre România și Scoția a fost 70-60 în favoarea echipei noastre.

Emanuel Cate a fost din nou la înălțime și a încheiat în double double, 16 puncte și 14 recuperări la care a adăugat 2 pase decisive. Caius Covrig a reușit 13 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Nandor Kuti a înregistrat și el un meci bun datorită celor 11 puncte, 6 recuperări și celor 3 pase decisive.

Fraser Malcolm a fost cel mai bun jucător al Scoției terminând partida cu 22 de puncte și 10 recuperări.

Echipa națională a României va încheia turneul final al Campionatului European U18 Divizia B duminică, 3 august. Tricolorii vor întâlni Estonia într-un meci care contează pentru locurile 17-18.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!