Stiri Vulturi

CE U20M - România învinge Rusia și se califică în finală

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.07.2017

Echipa națională a României U20 masculin a reușit calificare în finala Campionatului European U20 Divizia B de la Oradea. Selecționata condusă de Tudor Costescu a învins în penultimul act al competiție reprezentativa similară a Rusiei. România s-a impus cu scorul de 87-79, după prelungiri.

România a avut un start bun de meci și a câștigat primul sfert la 9 puncte diferență. Rusia a răspuns în actul secund și intra la pauză în avantaj minim, 46-45. După revenirea de la cabine echipa noastră a reușit un run de 13-5 pe întreaga durată a sfertului trei. Rusia a revenit în sfertul decisiv și a reușit să trimită jocul în overtime. După un minut și jumătate echilibrat din prelungiri România a reușit să se desprindă și să-și adjudece victoria cu scorul de 87-79.

Emanuel Cațe a fost cel mai bun jucător al partidei cu 19 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Nandro Kuti a reușit 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Bogdan Popa a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Bogdan Nicolescu a contribuit cu 12 puncte și 9 recuperări, iar Radu Vîrnă a contabilizat 10 puncte.

În finala de mâine, România va da piept fie cu Croația, fie cu Marea Britanie.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari !
    O victorie mare, o victorie superba, intr-un meci in care baietii nostri au condus 42 min din 45. De altfel rusii au egalat norocos la 72 cu o aruncare de 3 pct, cu panoul, executata la disperare pe finalul de atac.
    Baietii nostri au jucat extraordinar in aparare , in afara de sfertul 2, au luptat extraordinar la recuperare, avand 17 rec. in plus. Extraordinar este faptul ca am reusit 15 rec. ofensive ceea ce in fata unei echipe ca Rusia nu este simplu.
    Cate a fost din nou extraordinar : pragmatic, eficient sub ambele panouri , a dat lectii de joc defensiv.
    Foarte buni Nicolescu si Popa precum si preferatul meu Radu Varna care a reusit niste patrunderi fabuloase.
    In continuare dezamagit de jocul ofensiv a lui Kuti. A abuzat de aruncarile de la distanta desi nu-i intra nimic . Nu mi s-a parut liderul pe care il asteaptam, dimpotriva, a incercat prea multe si a reusit putine.
    Inca o data felicitari baietilor si staff-ului tehnic pentru aceasta performanta pe care o asteptam de vreo 10 ani

    cu 6 ani în urmă (22.07.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Perfect de acord ce ai spus.Kuti dupa mine a încercat să fie un Dykes.Exact la fel arata din tribuna.Parere personala

      cu 6 ani în urmă (22.07.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Kuti
      In meciurile trecute cand arunca putin si pasa mult si nu se prea implica ziceați ca e apatic. Mie mi se pare ca tocmai încercând sa arunce vrea sa dea încredere echipei, poate ca a avut o zi mai proasta la aruncari. Sa nu uitam ca ieri in meciul cu Portugalia a dat un cos de 3 intr-un moment decisiv si astăzi un and-one intr-un moment cand conduceam la un punct. Haideti sa nu fim rai si sa sustinem jucătorii si daca joaca la alte echipe decât cea favorita. Pana la urma a fost un team effort.

      cu 6 ani în urmă (23.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      .....
      Un meci deosebit, meciul generatiei lor, meciul care va deveni de referinta si despre care vom vorbi mereu ....O mobilizare excelenta a baietilor, un joc de echipa extraordinar. Singua mea dezamagire a fost in continuare Tudi, care nu s a regasit in acest turneu si care a prins totusi minute multe in detrimentul altora care au stat pe banca. Iliescu in teren ....merita macar incercat. Parerea mea!

      cu 6 ani în urmă (23.07.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!