Stiri Vulturi

CE U20M: România-Rusia, în semifinalele de la Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
22.07.2017

romania u20m

Naționala de baschet U20M a României va juca astăzi în semifinalele Campionatului European U20 de baschet masculine, divizia B, în compania naționalei similare a Rusiei.

Băieții lui Tudor Costescu au reușit să învingă într-un meci de mare luptă în sferturi naționala Portugaliei, scor 61-57. Emanuel Cațe a reușit în acest meci un nou double-double, cu 19 puncte și 10 recuperări. Bobe Nicolescu a înscris 11 puncte, cu 6 recuperări și 3 intercepții, în timp ce Nandor Kuti a avut 11 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.  

A fost a cincea victorie a României din tot atâtea partide. Tricolorii au mai trecut, pe rând, de Georgia (63-51), Malta (84-65), Macedonia (68-63) și Albania, 74-47.

Emanuel Cațe are cea mai bună linie statistică dintre tricolori, cu medii de 13 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace în patru meciuri. El este secondat de Bobe Nicolescu care a strâns 11,6 puncte, 4,4 recuperări cu 54,3% procentaj la aruncări și 42,1% de la 3 puncte. Nandor Kuti a adunat și el 9,4 puncte și 6,2 recuperări pe întâlnire.

În semifinale România U20 va juca cu Rusia. Aceștia au trecut de Belgia, scor 80-70. Rușii au câștigat grupa B, care avea în componență Marea Britanie, Olanda, Slovacia și Azerbaijan. În ciuda înfrângerii pe care au suferit-o cu Marea Britanie, scor 64-57.

Ilia Karpenkov este cel mai bun marcator al rușilor, cu 14,8 puncte pe meci, la care se adaugă 6,8 recuperări. El este secondat de Igor Volkhin, cu 9,4 puncte pe meci și de Timofei Gerasimov, cu 8,8 puncte, 4,4 recuperări și 3,4 pase decisive.

Semifinala dintre România și Rusia se va juca astăzi de la ora 18:30, pe Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida va fi difuzată pe pagina oficială de youtube a FIBA.

În cealaltă semifinală se înfruntă Croația și Marea Britanie, de la ora 20:45.

*foto: Fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!