Stiri Vulturi

CE U20M - România cucerește titlul continental Divizia B

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.07.2017

România este noua campioană europeană la categoria U20 masculin Divizia B. Echipa antrenată de Tudor Costescu a câștigat finala Campionatului European Divizia B în fața Croației cu scorul de 80-67 și a cucerit trofeul fără simtă gustul înfrângerii de-a lungul turneului desfășurat la Oradea.

În finala cu Croația, reprezentativa tricoloră a început mai timid partida și s-a văzut condusă în mare parte din prima repriză. Croația avea un avantaj de 7 lungimi după primele 20 de minute de joc, scor 33-26. Primele minute ale sfertului trei au fost din nou șterse pentru formația noastră. A urmat apoi un run impresionant, iar tricolorii au revenit de la minus 9 și și-au clădit un avantaj de 8 puncte înainte sfertului decisiv, 52-44. Elevii lui Tudor Costescu au păstrat avantajul, iar pe final Croația a încercat să revină trimițându-i pe tinerii tricolori la linia de fault. Tactica această nu a fost de niciun folos, iar România a trecut la final de Croația cu scorul de 80-67.

Emanuel Cațe a fost cel mai bun jucător al finalei cu 20 de puncte, 14 recuperări și 2 pase decisive.Tudor Gherorghe a terminat partida cu 16 puncte, 8 pase decisive și 6 recuperări. Radu Vîrnă a contribuit cu 15 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Roko Badzim a fost cel mai bun jucător croat cu 17 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

România a câștigat Campionatul European Divizia B de la Oradea fără să piardă vreun joc. După această performanță țara noastră a obținut promovarea în Divizia A.

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    ..
    Bravo baieti !

    cu 6 ani în urmă (23.07.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Bravo, baieti !!
    Multumiri si publicului oradean care a sustinut echipa Romaniei pe parcursul turneului. Sigur a contat.....

    cu 6 ani în urmă (24.07.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    sa curga laudele
    Toti cei implicati merita felicitati: in primul rand bineinteles jucatorii dar si staff tehnic, conducere, organizatori si - poate nu in ultimul rand - publicul. Totusi, un aspect cred ca merita evidentiat in mod deosebit: de data asta echipa a avut antrenor. Mi s-a parut ca a existat o atmosfera buna in cadrul lotului, iar echipa - cu putine exceptii - a jucat bine. De asemenea, in momentele dificile, timeout-urile cerute au avut efect pozitiv. Nu in ultimul rand, echipa nu a cedat nici in situatiile in care a fost condusa (acest lucru s-a intamplat de mai multe ori pe parcursul turneului).

    cu 6 ani în urmă (24.07.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    O generatie de aur!
    Felicitari tuturor: baietilor, staff-ului, organizatorilor si minunatului public oradean!

    cu 6 ani în urmă (24.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Performanta imensa având în vedere nivelul baschetului nostru. Însă problema se pune acum ... Ce șanse au băieții astia sa evolueaze și sa progreseze în cariera (în afara lui Cate)? Cati vor primi minute suficiente în acest sens la echipele de club? Probabil niciunul.

    cu 6 ani în urmă (24.07.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Naționalele Romaniei
    Am văzut ieri jucând, 2 echipe naționale de baschet.
    O națională mare ca vârstă, mica prin prestație. Fără scheme, fără viziune, fără nerv, joc aiurea, cu un adversar sub nivelul nostru, dar care ne-a bătut în primul rand prin ambiție. Singurul care s-a ridicat la în nivel bun a fost Vlad și pe alocuri Paliciuc.
    Națională mica, în schimb, s-a dovedit o echipa matura, disciplinata, unde vârfurile echipei au fost puse în valoare prin scheme și joc colectiv. A fost o placere sa ii urmăresc și chiar când au fost conduși nu am avut emoții pentru ca s-a văzut ambiția și determinarea cu care au jucat. Bravo băieților și mai ales antrenorului pentru ca a reușit în timp scurt sa facă o ECHIPA.
    Acum, sa vedem dacă, cocoșii lui Tudor Costescu se vor transforma în găini în ograda lui Tenter... pentru ca, asa cum e antrenorul, asa e și echipa.

    cu 6 ani în urmă (24.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    Felicitari !!
    Romania s-a calificat in div A de pe locul 2 la Sibiu-am vazut turneul, cu generatia: Moldoveanu, Baciu, Nicoara. Echipa de acum nu am vazut-o la lucru, succes pe mai departe baietilor, antrenorului si intregului staff. Ei sunt echipa nationala a Romaniei, ca cea prezentata la Cluj, am vazut-o si trebe inlocuita. Anul acesta , suntem ciuca batailor , dar cu o nationala extrem de tanara, avem speranta si oferim suport jucatorilor. Succes!m-ati bucurat, multumesc frumos!

    cu 6 ani în urmă (25.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!