Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSŞ Giurgiu respiră!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.07.2013

Veşti bune pentru Clubul Sportiv Şcolar Giurgiu. Mai multe surse apropiate site-ului nostru ne-au indicat faptul că autorităţile locale au decis să sprijine echipa şi în sezonul următor, însă promisiunea este condiţionată de efectuarea câtorva modificări în cadrul conducerii clubului.

CSŞ Giurgiu s-a înscris în sezonul următor al Ligii Naţionale de Baschet masculin, achitând taxa de înscriere, aspect ce întăreşte informaţia conform căreia situaţia de la malul Dunării este mult mai bună decât cea de la încheierea stagiunii precedente. După cum bine ştiţi, în sezonul precedent echipa condusă de către Chris Terrell s-a confruntat atât cu probleme de ordin medical, Bryan McKenzie şi Kevin Sims suferind accidentări grave, cât şi de ordin financiar, clubul nemaiavând resurse pentru a le achita sportivilor salariile respectiv biletele de avion.

Total Baschet a trimis Consiliului Judeţean Giurgiu o cerere în baza legii 544/2001 (privind liberul acces la informaţiile de interes public) referitoare la sumele pe care entitatea locală le-a acordat, de-a lungul timpului, echipei de baschet CSŞ Giurgiu. Conform răspunsului, Consiliul Judeţean a acordat următoarele sume de bani echipei prim divizionare:

01.03.2011 - 200.000 lei
09.09.2011 - 200.000 lei
13.10.2011 - 50.000 lei
20.03.2012 - 400.000 lei
30.08.2012 - 100.000 lei
25.10.2012 - 300.000 lei

La finalul lunii aprilie a acestui an, conducerea clubului giurgiuvean a solictat un sprijin financiar în valoare de 300.000 lei pentru a încheia sezonul, însă această propunere a fost respinsă. Mai exact, s-a dorit suplimentarea ordinii de zi a Consiliului Judeţean pentru a se putea supune la vot acordarea sumei de 300.000 lei.
Vă prezentăm întreaga operaţiune de suplimentare a ordinii de zi, conform procesului verbal al şedinţei din data de 18 aprilie.

Dl.Buduru:
Deci, dacă dvs. ţineţi minte în şedinţa trecută am solicitat o clarificare pe un subiect sensibil în rândul tinerilor din oraşul Giurgiu şi anume finanţarea echipei de baschet CSS Giurgiu. Am înţeles de la aceştia că există o solicitare privind un sprijin financiar în baza unui angajament anterior între cele două părţi. V-am rugat în cazul în care există o asemenea solicitare să fie introdusă pe ordinea de zi, iar noi consilierii să decidem. Eu nu am fost un împătimit al baschetului, întâmplarea a făcut ca în ultima perioadă să ajung în sala de baschet şi să văd câteva meciuri acolo. Am rămas impresionat de faptul, de modul ce am văzut acolo dar mai ales nefiind..., la prima întâlnire cu baschetul în acea sală, la un moment dat a început să câte imnul. Lumea care fusese de mai multe ori acolo s-au întors către steag, n-am înţeles practic ce se întâmpla. Am observat cum acei tineri socializează, am observat cum acei tineri susţin echipa, am observat reacţiile decente de multe ori la arbitraje şi modul cum la sfârşitul meciului, asta este altă întâmplare, s-a terminat meciul de baschet şi am dat să cobor şi toţi stăteau pe rândul de scaune. Când se termină meciul, toţi tinerii se aşează lângă stadion şi toţi jucătorii de baschet dau mâna cu ei. Ceva foarte frumos. Echipa înţeleg că are o situaţie financiară grea, acum, există posibilitatea ca unui jucători să nu se poate întoarce în ţară, mulţi fiind străini şi de aceea ar fi păcat ca noi să nu decidem astăzi cu maturitate introducerea pe ordinea de zi, mai ales că anul trecut a fost un eveniment nefericit acolo şi nu e cazul ca noi la un an după ce s-a întâmplat acel eveniment să îngropăm echipa pintr-un vot aiurea. De aceea, în speranţa că, intenţia mea este bine înţeleasă propun să introducem pe ordinea de zi acest punct şi nu vă spun decât atât, Dumnezeu să vă dea judecata şi gândul cel bun. Vă mulţumesc.
Dl. Dumitru Gavrilă – vicepreşedinte C.J.G.:

Da mulţumesc mult domnule consilier...
Dl Andrei Cornel:

Numai puţin. Cine a iniţiat acest proiect? Domnu….
Dl.Buduru
:
Este extraordinar şi pot să propun
Dl Andrei Cornel:

Dacă ai o treime din nr. de consilieri....
Dl.Buduru:
Au fost foarte multe cazuri, au fost foarte multe cazuri când s-a intrat direct cu preşedintele consiliului judeţean
Dl Andrei Cornel:

Este ilegal
Dl.Buduru
:
Eu zic să propunem la vot şi dacă, noi suntem suverani în acest consiliu
Dl Andrei Cornel:

Trebuie hârtii făcute, cu susţinerea unei treimi din consiliu
Dl.Buduru
:
Eu am luptat şi data trecută, deci suntem suverani să decidem pe acest subiect.
Dl Andrei Cornel:
Legea spune altceva
Dl.Buduru:
Deci, domnule vicepreşedinte vă rog să o supuneţi la vot, vă rog frumos.
Dl. Dumitru Gavrilă – vicepreşedinte C.J.G.:

Domnu consilier cunoaştem foarte bine ceea ce dumneavoastră ne-aţi relatat. Eu sunt un împătimit al baschetului în comparaţie cu dumneavoastră, eu am fost prezent la toate meciurile de baschet inclusiv când era în divizia B, am fost şi la barajul de promovare, avem aici pe managerul echipei în sală, fostul căpitan Alin Guţă care a jucat şi în divizia A când noi eram în B. Vreau să vă spun că şi în mandatul trecut când era în divizia B şi în divizia A, Consiliul Judeţean Giurgiu a finanţat echipa de baschet. Deci, nu este o noutate ceea ce spuneţi dumneavoastră.
Dl.Buduru
:
Cu atât mai mult că am văzut că acolo suntem sponsori al acestei echipe. Este un baner care spune ”Consiliul Judeţean Giurgiu sponsorizează această echipă”.
Dl. Dumitru Gavrilă – vicepreşedinte C.J.G.:

Da, întradevăr ştiţi foarte bine că bugetul a venit săptămâna aceasta l-am votat bugetul propriu al Consiliului Judeţean Giurgiu, eu o să pun propunerea dumneavoastră la vot, am să-l rog şi pe dl.Guţă care doreşte să...... Daţii un microfon.
Dl. Guţă

Bună ziua domnule vicepreşedinte, domnilor consilieri s-au spus câteva lucruri aici adevărate, suma prin adresa făcută către dumneavoastră, către instituţia consiliului judeţean în prealabil a fost de 700.000 lei pentru acest sezon, sezonul calendaristic al dvs. şi compeţional al nostru dar, dorim cel puţin să încheiem acest campionat să trimitem jucătorii americani inclusiv antrenorul care poate ştiţi este tot american, cetăţean american, să-i trimitem acasă, să le plătim salariile pentru că am semnat nişte contracte cu ei, suma dacă se poate sau doriţi să o cunoşteţi s-ar ridica undeva la 300.000 lei, deci nu 700.000 lei şi după aceea vom pune punct şi vom vedea anul viitor ce.... dacă vom continua cu baschetul în divizia A, în divizia B sau deloc. Acestea sunt lucrurile pe care vi le pot spune acum. Vă mulţumesc.
Dl. Dumitru Gavrilă – vicepreşedinte C.J.G.:

Din partea Direcţiei economice, dna. Stănculescu dacă avem prevăzuţi pentru această lună, dacă putem să dăm astăzi sau ce putem să facem.
Dna. Stănculescu:

Având în vedere că noi de la capitolul de la care ar trebui să finanţăm, să acordăm sprijin financiar pentru echipa de baschet astăzi se acordă nişte sprijine financiare nu pot să vă spun în momentul ăsta. Trebuie după ce se hotărăşte în şedinţă de consiliu ce se acordă pe celelalte sprijine să fac un calcul şi să vedem cum stăm cu prevederea.
Dl.Buduru
:
Mai sunt rectificative, dacă nu se acordă toată suma acum se poate în timpul anului.
Dl. Dumitru Gavrilă – vicepreşedinte C.J.G.:

Pentru că propunerea este din partea unui domn consilier normal noi trebuie să propunem pe ordinea de zi şi să supunem dacă sunteţi deacord cu suplimentarea ordinei de zi cu propunerea pe care a făcut-o domnul consilier judeţean Buduru. Cine este pentru? 4 voturi (Gavrilă Dumitru, Chiran Adrian, Buduru Constantin şi Panail Gherghina).
Împotrivă? Ridicaţi mâna să ştim cine este „împotrivă” şi cine s-a „abţinut” după acea.
Cine este împotrivă?.
Dl.Buduru
:
Ar fi bine să îi luăm nominal şi „pentru” şi „împotrivă” ca să ştim.
Dl. Dumitru Gavrilă – vicepreşedinte C.J.G.:

5 voturi „împotrivă” (Micu Ioan, Grigore Dumitru, Ciobanu Constantin, Ştenghel Cristian şi Bardan Daniela)
Abţineri? 14
Îmi pare foarte rău nu putem să introducem acest proiect pe ordinea de zi, oricum o să avem în vedere propunerea pe care a făcut-o Clubul Sportiv Şcolar de baschet pentru că ştim cu toţii că foarte greu s-a ajuns să promoveze în divizia A, ştim cu toţii că noi am fost unul dintre cei care an finanţat echipa de baschet în această perioadă, o să port o discuţie cu domnul preşedinte al consiliului judeţean domnul Mustăţea Vasile şi să vedem ce putem să facem ca această echipă în continuare să rămână echipa fanion a oraşului nostru, poate nu ştiu să vedem să găsim o soluţie chiar noi consiliul judeţean să fie echipa consiliului judeţean şi după aceea să nu mai avem io ştiu să venim cu sponsorizări să venim..., ştim că ne introducem în bugetul propriu al consiliului judeţean la un anumit capitol şi ştim atunci că este echipa noastră. O să am o discuţie cu domnul preşedinte şi sunt convins că vom găsi calea cea bună. Din păcate nu a trecut acet proiect pe ordinea de zi.
Dl.Buduru
:
Problema e că ea moare dacă nu luăm decizia asta.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!