Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Cuza Sport Brăila va disputa azi primul meci oficial pe teren propriu

David Istrate

David Istrate
13.10.2018

 braila voluntari

În această după-masă va avea loc duelul dintre CS Cuza Sport Brăila și CSO Voluntari din etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cele două echipe s-au aflat printre protagonistele turneului de promovare disputat la Brăila în primăvară, care urma să decidă ce formații ajung în Liga Națională. 

În această vară au avut loc mai multe modificări în modul de organizare al competiției interne și s-a decis apariția a trei urne valorice A, B și C. Adversarele din această partidă se află în urna valorică B, din care mai fac parte ABC Athletic Constanța și CSM Mediaș.

În acest moment, liderul grupei este CSO Voluntari care s-a impus cu scorul de 95-68 în fața trupei din Constanța. Este de menționat însă faptul că celălalte două echipe nu au jucat încă în prima etapă, acel meci fiind amânat. Cu toate acestea, CS Cuza Sport Brăila a evoluat în această săptămână atât marți, cât și miercuri, la Cluj-Napoca. Oaspeții au câștigat ambele partide din Cupa României, jucate în fața Universității Cluj, și au reușit să se califice în următorul tur.

Prin urmare, atât CSO Voluntari, cât și CS Cuza Sport Brăila au avut cel puțin două meciuri oficiale până acum. Cele două formații au un lot alcătuit în mare parte din jucători români, însă au și câțiva străini. Cătălin Ștefănescu, antrenorul brăilean, a beneficiat în acest presezon de trei baschetbaliști americani, dar în urma regretatului eveniment în care doi sportivi au fost înjunghiați într-un bar din Brăila, acesta se mai poate baza doar pe serviciile lui Joshua Keyes. De partea cealaltă, în lotul lui CSO Voluntari se află un bosniac, Zvetozar Popovic și doi americani, Aron Nwankwo și Ernest Zeigler, care a mai evoluat pentru U-BT Cluj-Napoca. De asemenea, CSO Voluntari are în lot și doi români experimentați: Cezar Stănescu și Dani Popescu.

Cu toate acestea, este sigur că duelul va fi unul foarte disputat, cele două echipe având 1-1 în meciurile directe, ambele încheiate la o diferență de sub 15 puncte. Confruntarea va avea loc în această seară de la ora 17:00 și nu va fi transmisă în direct.

*foto: facebook ACS Cuza Sport Brăila

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!