Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo Știința București primește vizita celor de la U-BT Cluj-Napoca

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
25.10.2018

CS Știința Dinamo și U-BT Cluj Napoca se întâlnesc în etapa a IV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gazdele vin după o înfrângere clară, suferită pe terenul campioanei en-titre CSM CSU Oradea, scor 85-69. Începutul partidei a fost dominat de bihoreni, care după două minute avea 8-2. Elevii lui Tudor Costecu au reușit însă să revină pe tabelă și, după reușita lui Deloach ajungeau la 14-15. Finalul primului sfert a aparținut însă gazdelor, care au pus un run de 11-1 și au încheiat primele zece minute cu un avantaj de 10 puncte, scor 26-16. La pauză scorul avea să fie 46-31 pentru gazde, după liberele lui Lucic.

Dinamo a pus apoi pe tabelă primele șase puncte în a doua repriză (46-37), dar tot sfertul trei a aparținut apoi gazdelor. Laci Lazar, Vaidas Kariniauskas, Kris Richard și Muhamed Pasalic au dus Oradea chiar și la un avantaj de 21 de puncte, scor 70-49. În sfertul patru Oradea a avut trei minute de relaxare, fără punct marcat, cu un dunk ratat din partea lui Kris Richard sau cu mai multe turnovers, dar Dinamo nu s-a putut apropia la mai puțin de 11 puncte (76-65).

În acea partidă, Michael Deloach a marcat 16 puncte, Zoran Vrkic 13, Djordje Kaplanovic 12 și Justin Baker 10.

Și de partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca vine după o înfrângere, greu de digerat, pe teren propriu, în fața celor de la CSA Steaua, scor 71-67. Washburn a deschis scorul dintr-o pasă spectaculoasă a lui Dykes, însă Djuric a răspuns imediat de la distanță. Gazdele au replicat printr-un run de 9-2 și scorul a devenit 13-9, după o acțiune a pivotului Jason Washburn. În finalul primului sfert, jucătorii antrenați de Sașa Ocokoljic au transformat câteva triple din poziții dificile și astfel, au terminat actul inaugural cu un avantaj de două puncte, scor 21-19.

Andrei Calnicenco a fost primul care a marcat în sfertul al doilea cu o aruncare de la distanță, prin care gazdele au trecut în avantaj. Mandache și Negoițescu au răspuns imediat cu 6 puncte pe tabelă. Dacă în prima parte a actului secund, cele două adversare s-au întrecut în aruncări de la distanță, în schimb în cea de-a doua parte, jucătorii ambelor formații au optat pentru aruncări din interiorul semicercului. În cele din urmă, CSA Steaua București și-a păstrat avantajul din primul sfert și scorul la pauză era 36-38.

La  revenirea de la vestiare gazdele au fost mai concentrate și au reușit să ajungă la o diferență de 4 puncte, însă Spencer a oprit run-ul clujenilor cu un slam-dunk. Tony Easley a răspuns prin același procedeu, reușind astfel să îi ridice pe fanii gazdelor în picioare. În ultimele 4 minute ale sfertului al treilea, „studenții” au preluat inițiativa jocului și cu toate acestea aveau un avantaj de doar 4 puncte înaintea actului decisiv.

Jason Washburn a înscris 3 puncte prin care a mărit avantajul gazdelor la 6 lungimi, însă Andrei Mandache a răspuns din exteriorul semicercului și apoi Ante Delas a fost faultat pe o aruncare de același tip. Gazdele nu au mai revenit pe tabelă și astfel, vicecampioana României și-a adjudecat partida.

În acel meci, cel mai bun jucător al gazdelor a fost Jason Washburn cu 22 de puncte și 7 recuperări, urmat de Aleksandar Rasic, cu 11 puncte, 5 pase decisive și de Vlad Moldoveanu, cu 11 puncte.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 23 de ori, iar formația ardeleană conduce detașat în duelul meciurilor directe cu scorul de 18-5.

CS Dinamo Știința București și U-BT Cluj Napoca se întâlnesc vineri, 26 octombrie, începând cu ora 18.30 în sala Dinamo.

*foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!