Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Gaz Metan Mediaș se întărește cu patru jucători autohtoni

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.08.2015

Foto: Mihai Toth / BC Timba

Luni, 24 august, la Sala Sporturilor din Mediaș este programată reunirea formației locale CS Gaz Metan. După o lungă perioadă de incertitudine cu privire la staff-ul tehnic, dar și la nivelul lotului de sportivi, lucrurile încep să intre pe făgașul normal în orașul de pe malul Târnavei Mari. Astfel, formația va fi pregătită în continuare de tandemul Ovidiu Teleabă (principal) - Mihai Popa (secund).

La capitolul noutăți, gruparea medieșeană s-a întărit cu patru sportivi autohtoni. Este vorba de Bogdan Costa (BC Timba Timișoara), Dan Ioan (CS Dinamo București), Alin Andrieș (BC Timba Timișoara) și Baczo Balasz (CSM VSKC Miercurea Ciuc). Dacă Bogdan Costa a semnat un contract valabil pe stagiunea următoare, ultimii trei se află în probe urmând ca staff-ul tehnic să se decidă ulterior cu privire la viitorul sportivilor alături de alb-negrii.

Bogdan Costa, în vârstă de 25 de ani, măsoară 1.83m, evoluează pe poziția 1-2 și sosește de la Timba Timișoara. În stagiunea precedentă a bifat 24 de prezene cu medii de 2.6 puncte, 1.6 pase decisive, 1.1 recuperări pentru 2.7 unități la eficiență în aproximativ 11 minute petrecute pe parchet. 

Alin Andrieș măsoară 1.97m, este născut în anul 1991, iar postul său de bază este poziția 3. El a evoluat 22 de meciuri la Timba Timișoara, cu medii de 1.1 puncte, 1.0 recuperări și 1.4 eficiență în aproximativ 6 minute de joc.

Dan Ioan a reușit promovarea în LNBM alături de Dinamo București, însă nu a mai continuat în capitală. În vârstă de 23 de ani, Ioan măsoară 1.96m și evoluează pe poziția 3-4. În stagiunea precedentă a avut medii de 6.5 puncte, 3.4 recuperări, 2.7 pase decisive, pentru 9.7 unități la eficiență.

Baczo Balazs a evoluat în doar șase partide pentru Miecurea Ciuc, bifând medii de 18.3 puncte, 5.2 recuperări, 4.7 pase decisive, 5.2 mingi pierdute și 2.0 câștigate, pentru 17.3 unități la eficiență. În vârstă de 22 de ani, sportivul ce evoluează pe poziția de fundaș a mai trecut de-a lungul carierei pe la BC Mureș Târgu Mureș.

Din lot mai fac parte Horia Cristiean, Mihai Gavrilă, Gediminas Navickas, Niksa Nikolic, Vlad Solopa, Aliaksandr Pustahvar, Nikola Siladji și Vaidotas Peciukas. În prima săptămână de pregătire sunt programate antrenamente fizice combinate cu cele cu tactice.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Oameni mari
    Care sunt jucatorii de pozitia 4-5 ca eu vad doar Shoteri si conducatori de joc ?

    cu 8 ani în urmă (24.08.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!