Stiri Juniori U17 Masculin

CS Olimpia București este campioana națională la U16 Feminin

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
14.05.2017

CS Olimpia București este noua campionă națională la categoria U16 Feminin, după ce a câștigat finala cu LAPI Dej. Bucureștencele s-au impus la o diferență minimă de un punct, 51-50, scorul pe sferturi fiind: 13-17, 14-15, 12-8, 11-11. 

Balul a fost inaugurat de jucătoarele Olimpiei București, care s-au menținut la o posesie de adversar jumătate de sfert. Ștefania Catinean a schimbat conducătoarea de pe tabelă, după un coș de 2 puncte, însă a venit imediat replica Laurei Vaida, care a trecut-o din nou în avantaj pe CS Olimpia București. Sonia Cazacu și Ruxandra Stegarus au mărit avansul echipei lor, 17-11, iar Catinean a punctat și ea pentru LAPI Dej, primul act terminându-se cu un avans de 4 puncte în dreptul bucureștencelor. 

La fel ca în prima secvență, jucătoarele Laurenției Chira au revenit la jumătatea sfertului, preluând conducerea grație unui lay-up reușit de Corina Chiriac: 27-26. A urmat replica fetelor de la CS Olimpia, care au revenit în avantaj pe tabelă după reușitele Laurei Vaida și Evelinei Petrof. 

CS Olimpia a intrat la pauza mare cu un avantaj de 4 puncte și și-a mărit ecartul după revenirea de la vestiare, bucureștencele conducând cu 7 puncte după primele cinci minute de joc: 38-31. A urmat, ca în precedentele sferturi, o revenire a jucătoarelor de la LAPI Dej în partea a doua a penultimului act. Fetele Laurenției Chira au revenit în joc după un parțial de 8-0 și au preluat conducerea, 39-38, însă faultul făcut de Ștefania Catinean asupra Claudiei Sandu a ajutat formația din București să intre în decisiv cu un avantaj de un punct: 40-39. 

Ultimele 10 minute au fost extrem de disputate, ambele formații luptând cu toate armele pentru a-și adjudeca victoria. Sfertul 4 s-a încheiat la egalitate, 11-11, iar CS Olimpia București s-a impus grație avantajului de un punct înregistrat la finalul penultimului sfert. 

Așadar, CS Olimpia București este noua campioană națională la categoria U16 Feminin. Cea mai bună jucătoare a bucureștencelor a fost Evelina Petrof, care și-a ajutat echipa cu 19 puncte, 3 recuperări, o intercepție și un capac. 

De partea cealaltă, pentru LAPI Dej s-a remarcat Ștefania Catinean, jucătoare cu evoluții constante pe parcursul Turneului. În finală, aceasta a totalizat 17 puncte, 5 pase decisive și o intercepție. 

 

*foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!