Stiri Cupa României Feminin

CS Phoenix Constanța s-a impus în manșa tur a Cupei României în faţa lui CS U Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
26.09.2018

universitatea cluj constanta baschet feminin

Miercuri, 26 septembrie, Sala Sporturilor „Horia Demian” a găzduit primul joc al dublei dintre CS Universitatea Cluj-Napoca și CS Phoenix Constanța, din Cupa României. După un început mai bun al oaspetelor, clujencele au reușit să reintre în joc și chiar să conducă, însă în cele din urmă, CS Phoenix Constanța a câștigat cu 77-73.

Carmin Popa, tehnicianul clujencelor, a început partida cu o formație de start compusă din Marina Sfîrlea, Ștefania Boț, Irina Părău, Nicolette Orban și Arlesia Morse, în timp ce antrenorul oaspetelor s-a bazat pe Bianca Fota, Teodora Armanu, Ecaterina Armanu, Cristiana Cutaș și Chelsea Douglas. Primul joc oficial al sezonului a început cu un moment special, angajarea simbolică fiind făcută de către Evelyn Popa, fiica antrenorului principal al „studentelor”, care își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

CS Phoenix Constanța a început excelent partida cu un run de 7-0, după un stop-șut, o triplă și două libere. Părău și Boț au pus primele puncte pe tabelă pentru gazde, însă la panoul celălalt Douglas a reușit al doilea coș de trei al meciului și a dus scorul la 10-4. A urmat o perioadă de câteva faze în care niciuna dintre combatante nu a reușit să puncteze, dar până la urmă Orban a spart gheața. După încă patru libere transformate de Morse, CS Universitatea Cluj-Napoca a reușit să egaleze, scorul devenind 10-10. Până la finalul primului sfert, formația constănțeană a dominat jocul și astfel după primele 10 minute scorul era 11-20.

Sfertul secund a debutat cu un parțial de 13-4 reușit de gazde, în mare parte datorită acțiunilor individuale ale lui Morse, în urma căruia CS Universitatea Cluj a reușit să egaleze. În minutele ce au urmat, jocul a devenit mai echilibrat, consemnându-se numeroase greșeli și faulturi de ambele părți. În cele din urmă, după o aruncare ratată de Cutaș în ultima secundă, echipa locală a intrat în avantaj la pauza mare, scor 32-31.

După revenirea de la vestiare, gazdele au reușit să marcheze rapid 8 puncte, dar adversarele lor au replicat prin Douglas și Cutaș. Ofensivele celor două formații au continuat să funcționeze excelent și la jumătatea sfertului trei scorul era 44-42 pentru CS Universitatea Cluj-Napoca. Boț a reușit să înscrie de la distanță, însă la celălalt panou, Cuaș a transformat imediat un coș cu fault și apoi a marcat pe contraatac, aducându-și echipa în avantaj, scor 49-51. Chiar dacă în ultimele minute, ambele trupe au început să se apere pe tot terenul, oaspetele au găsit mai multe soluții în atac și înaintea ultimului sfert conduceau cu 56-51.

Jucătoarele echipei de pe malul Mării Negre au început foarte bine  actul decisiv, au reușit să marcheze 7 puncte consecutive și astfel antrenorul gazdelor a fost nevoit să ceară time-out. Acest timp de odihnă și-a arătat efectul imediat, clujencele marcând trei coșuri consecutive de la distanță. Douglas a răspuns cu o triplă, însă la faza următoare Cenan a reușit un nou coș de trei puncte, care a provocat un time-out din partea lui Predrag Stanojcic. A urmat o nouă perioadă bună pentru constănțence care s-au distanțat la 5 puncte, scor 70-65, cu trei minute rămase. Boț a marcat un nou coș de trei puncte, însă au urmat patru puncte din partea lui Douglas, care a ajuns astfel la un total de 31 de puncte. Conaționala sa, Morse, a transformat un coș-fault prin care și-a adus echipa la o singură posesie de CS Phoenix Constanța. Cu 40 de secunde rămase, tehnicianul oaspetelor a cerut un nou timp de odihnă la scorul de 74-71 pentru echipa sa. Pe faza de atac, Beldian a înscris un coș de trei puncte important, iar Orban a stabilit scorul final prin două aruncări de la linia de pedeapsă. CS Phoenix Constanța a câștigat manșa tur cu 77-73 pe terenul vicecampioanei din 2017.

Acest joc a consemnat un duel între cele două americance care au intrat pe parchet, Chelsea Douglas și Arlesia Morse. Prima a încheiat meciul cu 31 de puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții, în timp ce a doua s-a remarcat cu 32 de puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac.  Pentru gazde, Nicolette Orban a marcat 10 puncte, Ștefania Boț a reușit 11 puncte, în timp ce Irina Părău a fost aproape de un double-double (7 puncte, 11 recuperări). În schimb, de la echipa constănțeană s-au mai remarcat Cristiana Cutaș (18 puncte, 11 recuperări) și Ecaterina Armanu (11 puncte, 8 recuperări).

Această partidă a fost arbitrată de către Răzvan Opriș, Lajos Kovago și Claudia Telcean, iar comisar din partea Federației Române de Baschet a fost Dan Ionescu. Returul acestei duble va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, în Sala Sporturilor din Constanța.

*foto: facebook Sepsi Sic

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!