Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS SCM Timișoara primește vizita celor de la Dinamo Știința București

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
09.11.2018

În cursul zilei de sâmbătă, 10 noiembrie, va avea loc duelul între ultimele două echipe clasate din Grupa Valorică A, CS SCM Timișoara și Dinamo Știința București. Antrenorul Tudor Costescu a trecut în această vară la Dinamo Știința după un sezon și jumătate pe banca timișorenilor.

Timișorenii vin după prima victorie reușită în acest sezon competițional, obținută în urmă unui meci foarte bun reușit pe teren propriu contra celor de la CSA Steaua. Elevii lui Miodrag Perisic s-au impus cu scorul 78-62. Cel mai bun marcator a fost Vladan Vukosavljevic, autorul a 15 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive, ajungând la un indice de eficientă de 18. S-au mai remarcat: Octavian Popa Calotă (8 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) și Sherwood Terrel Brown (12 puncte, 8 recuperări).

Pe de cealalată parte, Dinamo Știința București rămâne singură echipa fără victorie din Grupa Valorică A, după 5 partide disputate. Ultima înfrângere încasată de elevii lui Tudor Costescu a fost, de altfel, și cea mai dură. Alb-roșii au cedat pe terenul celor de la BCM U FC Argeș Pitești la o diferență de 25 de puncte, scor 98-73. Cel mai bun jucător al acestora a fost Zoran Vrkic, marcatorul a 20 de puncte, la care a adăugat 2 recuperări și 4 pase decisive, pentru un indice de eficientă de +19. S-au mai remarcat: Justin Baker (13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Modestas Kumpys (13 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive).

Deși deznodământul a fost același, toate celelalte partide disputate de dinamoviști până în acel moment fuseseră încheiate la diferențe mult mai mici, chiar de 4 sau 6 puncte, partide în care au rămas cât mai aproape de adversar și dădeau impresia că pot reveni în orice moment atât în joc, cât și pe tabelă.

Tudor Costescu a condus SCM Timișoara până în această vară, la al doilea mandat pe banca „leilor”. Tehnicianul a preluat echipa în ianuarie 2017 și a dus-o în două rânduri în play-off, pierzând în sferturi. Antrenorul a ajuns cu formația de pe Bega în semifinalele Cupei României în luna februarie, deși s-a confruntat cu mari probleme din cauza restanțelor salariale. Bănățenii au schimbat mult lotul în această vară, păstrând doar doi seniori din „era Costescu”.

Astfel, meciul de sâmbătă se anunță a fi unul extrem de echilibrat, aflându-se față în față două echipe ce doresc să uite cât mai rapid acest start greu de campionat. Partida va avea loc  începând cu orele 18:00, la sala Constantin Jude din Timișoara, și nu va fi transmisă. Vor arbitra: Ciprian Stoica, Mircea Șerban și Mate Stretea, supervizați de Viorel Constantinescu.

*foto: Dinamo Stiinta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!