Stiri Cupa României Feminin

CS Universitatea Cluj-Napoca și CS Phoenix Constanța deschid oficial noul sezon

David Istrate

David Istrate
25.09.2018

Miercuri, 26 septembrie, de la ora 14:00, Sala Sporturilor „Horia Demian” va fi gazda primei partide oficiale din noul an competițional. Vicecampioana din 2017 primește vizita lui CS Phoenix Constanța, echipă înființată în sezonul precedent, în optimile Cupei României.

În sezonul precedent, CS Universitatea Cluj-Napoca a reușit să ajungă până în semifinalele campionatului, acolo unde a fost eliminată de campioana ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorge. Formația clujeană s-a văzut învinsă și în finala mică, unde a întâlnit-o pe Olimpia CSU Brașov, terminând pe poziția a 4-a, după ce în 2017 încheiase pe locul al doilea. În schimb, CS Phoenix Constanța va debuta în Cupa României. Clubul și-a făcut echipă de senioare pentru sezonul precedent, după un deceniu de activitate la nivel juvenil. Constănțencele au jucat anul trecut în Liga 1 și au fost aproape să termine pe prima poziție turneul de promovare de la Târgoviște. În cele din urmă, după o înfrângere în prelungiri cu gazda turneului, CS Phoenix Constanța a pierdut primul loc, terminând pe al doilea.

CS Universitatea Cluj-Napoca s-a despărțit în vară de antrenorii Dragan Petricevic și Milan Medvedj, dar și de majoritatea jucătoarelor din lotul alcătuit în sezonul precedent. Singura baschetbalistă cu multe minute în campionatul trecut care a rămas este tânăra Irina Părău, care a devenit căpitanul echipei. Noul antrenor, Carmin Popa, a anunțat că pentru această ediție se va baza în mare parte pe jucătoare tinere, care provin de la Napoca Baschet School. Cu toate acestea, în lotul Universității se găsesc și trei baschetbaliste străine: Rishonda Napier, Arlesia Morse și Aleksandra Begenisic, însă ultima nu a jucat în niciun amical și urmează să se alăture lotului în curând.

De partea cealaltă, CS Phoenix Constanța a păstrat patru jucătoare: Teodora Armanu, Ecaterina Armanu, Bianca Fota și Chelsea Douglas și i-a prelungit contractul antrenorului Predrag Stanojcic. În plus, au mai apărut în lotul formației de pe malul mării încă cinci jucătoare: Cristiana Cuțaș, Andreea Fleșer, Andreea Beldian, Adelina Duță și A'Lexxus Davis.

Conform regulamentului Cupei României, echipele trebuie să se conformeze regulilor grupei din care fac parte în campionat. Universitatea Cluj-Napoca este în prima grupă valorică, unde este permisă trecerea pe foaia de joc a maximum 5 jucătoare străine, dintre care cel mult două non-europene. Phoenix Constanța este în grupa a doua valorică, unde regulamentul permite doar trei straniere pe foaia de joc, dintre care cel mult două non-europene, astfel că Douglas și Davis nu pot juca împreună în același meci, fiind ambele americance.

În acest presezon ambele echipe au disputat două amicale. Echipa clujeană a participat la Memorialul Takacs Karoly de la Târgu-Mureș, acolo unde a pierdut cu CS Olimpia Brașov, scor 92-70, și a câștigat în fața gazdei, scor 63-62. De partea cealaltă, CS Phoenix Constanța a jucat două amicale pe terenul campioanei României, cu victorii clare ale gazdelor, 105-41 și 82-30.

Astfel, în primul tur al Cupei României se vor întâlni două formații care au suferit mai multe schimbări în cursul acestei veri, prin urmare niciuna dintre ele nu se detașează ca favorită clară. Primul meci al acestei duble se va juca mâine, 26 septembrie, de la ora 14:00, la Cluj-Napoca.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!