Stiri

CSA Steaua București a pierdut un nou meci în FIBA Europe Cup

David Istrate

David Istrate
13.11.2018

În această seară, vicecampioana României a evoluat din nou în grupele FIBA Europe Cup, de data aceasta într-un duel cu Z Mobile Prishtina. Jocul a fost foarte disputat, ambele trupe reușind niște run-uri pe final de sferturi, însă în cele din urmă victoria a aparținut gazdei, cu 74-69.

În meciul disputat în Kosovo, tehnicianul gazdelor i-a trimis în teren în debutul partidei pe Dardan Berisha, Khalid Boukichou, Demario Mayfield, Denis Krestinin și pe Divine Myles, în timp ce Sașa Ocokoljic a început cu o formație alcătuită din Zarko Djuric, Andrei Mandache, Aleksandar Vlahovic, Ante Delas și Skylar Spencer.

Z Mobile Prishtina a început excelent partida și după 3 minute avea 9-0, grație punctelor înscrise de Boukichou, Mayfield și Krestinin. Spencer a spart gheața pentru militari, în urma unei recuperări ofensive, iar la următoarea fază Vlahovic a înscris de la distanță. După acest moment bun al oaspeților, jocul a devenit mult mai echilibrat și reprezentanții noștri s-au apropiat la un punct de adversari. Această perioadă a fost de scurtă durată însă, kosovarii reușind să preia din nou inițiativa și să se depărteze la 10 puncte. În cele din urmă, secvența inaugurală s-a încheiat cu un avantaj de 8 puncte pentru gazde, scor 25-17.

Sfertul secund a început aproape la fel ca primul, cu Z Mobile Prishtina având controlul asupra jocului. Sportivii antrenați de Damir Mulaomerovic au prestat un baschet de calitate și au reușit să își mențină avantajul până la jumătatea sfertului, când scorul era 34-24. Vicecampionii României nu au renunțat la luptă și datorită unei apărări foarte bune au terminat repriza cu un run de 12-0, prin care au intrat în avantaj la pauza mare, scor 34-36.

După pauză, odată restabilită egalitatea, jocul a devenit mult mai intens iar cele două adversare au mers cap la cap vreme de aproape 8 minute. În această perioadă, din tabăra oaspeților s-au remarcat Andrei Mandache, Aleksandar Vlahovic și Skylar Spencer, primii doi în ofensivă și al treilea în defensivă. Din păcate însă pentru steliști, gazdele au încheiat sfertul cu un parțial de 9-2, prin care scorul a devenit 58-48, înaintea actului decisiv.        

Ultimul sfert a început cu Steaua foarte motivată să revină pe tabelă pentru a obține prima victorie din acest sezon în grupele FIBA Europe Cup. Z Mobile Prishtina s-a ținut însă foarte bine și nu i-a permis adversarei să se apropie. Ba mai mult, Dardan Berisha a reușit să mărească avantajul echipei sale la 14 puncte, scor 70-56, după un coș de trei puncte. Până la final, Vlahovic, Spencer, Mandache și Lucic au mai redus din diferență, dar nu a fost de-ajuns și Z Mobile Prishtina s-a impus cu scorul de 74-69.

De la gazde, trei jucători au atins borna celor 15 puncte marcate: Dardan Berisha (16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Demario Mayfield (15 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive) și Denis Krestinin (15 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive). În schimb, pentru CSA Steaua București, Aleksandar Vlahovic a reușit cea mai bună prestație după revenirea în România. Fundașul sârb a terminat jocul cu 24 de puncte și 5 pase decisive. Următorul pe lista marcatorilor a fost căpitanul Andrei Mandache, sportiv ce s-a remarcat cu 13 puncte, în timp ce Skylar Spencer a fost cel mai bun recuperator al echipei, cu 11 recuperări pe lângă cele 6 puncte înscrise.

Acest meci a reprezentat cea de-a 5-a înfrângere din FIBA Europe Cup pentru Steaua București, formație ce se află pe ultimul loc în grupa E. Vicecampioana României nu mai avea nicio șansă la calificare încă de dinaintea acestui duel, prin urmare se pregătește de următoarea etapă din Liga Națională, care va avea loc în compania rivalei din oraș, CS Dinamo Știința București. În schimb, Z Mobile Prishtina, cu 4 victorii în 5 partide, și-a asigurat calificarea în etapa următoare a competiției europene.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!