Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București a reușit cea de-a doua victorie consecutivă pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
19.10.2018

 

În această seară, polivalenta clujeană a găzduit derby-ul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București, care contează pentru etapa a treia din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Jocul a fost foarte echilibrat, însă în cele din urmă formația din Capitală a confirmat forma bună arătată în confruntarea cu CSM CSU Oradea și s-a impus cu 71-67.

Formația de start a clujenilor a fost formată din Stanimir Marinov, Kyndall Dykes, Nandor Kuti, Vlad Moldoveanu și Jason Washburn, în timp ce pentru oaspeți au intrat pe teren în debutul partidei Aleksandar Vlahovic, Radu Vîrnă, Ante Delas, Darko Djuric și Skylar Spencer.

După două ratări ale fiecărei echipe, Washburn a deschis scorul dintr-o pasă spectaculoasă a lui Dykes, însă Djuric a răspuns imediat de la distanță. A urmat un coș simplu reușit de Moldoveanu și apoi patru puncte pentru Steaua venite din partea lui Spencer și Vîrnă. Gazdele au replicat printr-un run de 9-2 și scorul a devenit 13-9, după o acțiune a pivotului Jason Washburn. În finalul primului sfert, jucătorii antrenați de Sașa Ocokoljic au transformat câteva triple din poziții dificile și astfel, au terminat actul inaugural cu un avantaj de două puncte, scor 21-19.

Andrei Calnicenco a fost primul care a marcat în sfertul al doilea cu o aruncare de la distanță, prin care gazdele au trecut în avantaj. Mandache și Negoițescu au răspuns imediat cu 6 puncte pe tabelă, moment în care Mihai Silvășan a solicitat primul timeout al confruntării. După câteva faze fără rezultat la ambele panouri, căpitanul clujenilor, Aleksandar Rasic, a spart gheața cu două coșuri de 3 puncte, prin care scorul a devenit 28-27 pentru U-BT Cluj-Napoca. A venit rândul antrenorului Stelei să ceară un timp de odihnă urmat de o reușită individuală a lui Zarko Djuric. Dacă în prima parte a actului secund, cele două adversare s-au întrecut în aruncări de la distanță, în schimb în cea de-a doua parte, jucătorii ambelor formații au optat pentru aruncări din interiorul semicercului. În cele din urmă, CSA Steaua București și-a păstrat avantajul din primul sfert și scorul la pauză era 36-38.

Prima acțiune de după revenirea de la vestiare a fost finalizată de Jason Washburn din fața lui Skylar Spencer. A urmat un lay-up pe tranziție reușit de Kyndall Dykes, însă la panoul celălalt, Spencer a transformat două aruncări libere și a restabilit egalitatea. Gazdele au fost mai concentrate și au reușit să ajungă la o diferență de 4 puncte, însă Spencer a oprit run-ul clujenilor cu un slam-dunk. Tony Easley a răspuns prin același procedeu, reușind astfel să îi ridice pe fanii gazdelor în picioare. În ultimele 4 minute ale sfertului al treilea, „studenții” au preluat inițiativa jocului și cu toate acestea aveau un avantaj de doar 4 puncte înaintea actului decisiv.

Ultimele 10 minute au început cu două acțiuni ratate de tinerii celor două echipe, Radu Vîrnă și Nandor Kuti, urmate de două coșuri marcate de veteranii naționalei României, Andrei Mandache și Vlad Moldoveanu. Jason Washburn a înscris 3 puncte prin care a mărit avantajul gazdelor la 6 lungimi, însă Andrei Mandache a răspuns din exteriorul semicercului și apoi Ante Delas a fost faultat pe o aruncare de același tip. După o nouă apărare excelentă a oaspeților, Vlahovic a finalizat contraatacul Stelei, aducându-și echipa în avantaj, scor 58-61. Mihai Silvășan a cerut imediat un time-out, însă vicecampionii României au continuat să joace foarte bine și au mărit avantajul la 6 puncte. Introdus pe teren, Pedja Stamenkovic a marcat de la distanță, readucându-și echipa în joc. La faza următoare, clujenii au ratat 3 aruncări de la distanță, iar Ante Delas a dus-o pe Steaua București la 5 puncte diferență. Același Stamenkovic a înscris din interiorul semicercului și la celălalt panou, Andrei Mandache a reușit o singură liberă din cele două primite. Gazdele nu au mai revenit pe tabelă și astfel, CSA Steaua București a câștigat acest duel la o diferență de 4 puncte, scor 71-67.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Jason Washburn cu 22 de puncte și 7 recuperări, urmat de Aleksandar Rasic (11 puncte, 5 pase decisive) și de Vlad Moldoveanu (11 puncte). De partea cealaltă, de la Steaua București s-au remarcat Zarko Djuric (21 de puncte, 8 recuperări), Ante Delas (15 puncte, 4 pase decisive), Andrei Mandache (12 puncte, 6 pase decisive) și Skylar Spencer (12 puncte, 9 recuperări).

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează o deplasare în Capitală pentru duelul cu Dinamo Știința București, în timp ce CSA Steaua București va juca în etapa următoare pe teren propriu în compania lui BCM U Pitești.

*foto: fiba.basketball

18 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Urat
    Fara Dykes suntem slabi.

    cu 5 ani în urmă (19.10.2018)
    • YMCA alin67:

      fara, cu...
      Se pare ca sunteti slabi si cu Dykes. Silva face toti banii...

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Incredibil fabulos.... de nevazut!
    Scriu rar pt ca sunt scarbit. Pt mine baschetul romanesc a MURIT! Miercuri Steaua a luat o bataie sora cu moasrte azi invinge o echipa ce pare in degringolada. Suntem ridicolii lumii!!! Danezii mictioneaza cu bolta pe tot ce inseamna baschet romanesc. Nu contam nici la cel mai scazut nivel. Avem o nationala amatoare si un campionat sunb nivelul amatorilor. Stiu o sa se gaseasca cina sa ma contrazica sa sara cu talpa in fata . Dar ca un suporter care analizeaza cu multa obiectivitate situatia baschetului romanesc observ dezastrul care s-a instalat de vreo 2...3 sezoane. E un sport mort pe care foarte greu il vom putea resuscita!

    cu 5 ani în urmă (19.10.2018)
    • YMCA alin67:

      subscriu...
      Este exact ce afirmam si eu, si nu de putine ori. Dar sunt unii care sustin, in fiecare debut de sezon, ca vom avea un campionat puternic (inca unul), echilibrat, plin de suspans, cum n-a mai fost de la Burebista incoace. DA, va fi echilibrat, dar mediocru, ca sa nu zic slab. Niciuna din echipele actuale nu se ridica macar la nivelul Energiei de acum trei sezoane (cu Watson, Troupe, Darby, Milosevic, Glyniadakis, Mack, etc) , echipa ce a ocupat doar locul 3 in campionat si (doar) un loc 3 in Eurochallenge Cup, competitie nu foarte departe valoric de cea in care sunt umilite acum, principalele echipe din Romania. Spuneam inca de acum doi ani ca vom regreta disparitia Asesoftului, iata ca deja apar consecintele... Bineinteles, iubitorii marilor echipe din vest vor sari de fund in sus, dar nu-i nimic, o sa le treaca. Si, ca sa folosesc romgleza unui "confrate" de pe acest forum, pot spune ca "everything sucks" in acest sport, ca de altfel in orice sport de echipa din Romania.Eu unul, frustrat cum ar zice unii, ma bucur ca singurele performante notabile pe plan european in baschetul romanesc, din ultimii treizeci de ani, au fost obtinute de niste bieti "sudisti": Asesoft in 2005 si Energia in 2015. Asteptam "vestul",... in 2025,35,45... Haide U, si de mere si de nu... Haide CSM CSU...

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Lasand la o parte aberațiile tale (dar și ale altora) cu "sud, vest, est samd", care intr-adevăr trădează prostie și frustrare, orice discuție cu tine nu-și are rost în momentul în care ai spus de regretul după Asesoft (nefiind din Ploiesti). Nu intru în detaliu acum despre care a fost problema Asesoftului, dar sa fie clar, echipa asta a falsificat cel puțin 3 campionate ... Din aceasta cauza, oricât de mult as vrea sa văd și partea pur sportiva (care a fost, evident), eu nu pot.
      Jos pălăria pentru performanta imensa a Energiei, eu m-am bucurat enorm! Păcat ca n-ați fost în stare sa va păstrați o astfel de echipa, de fapt echipa. Iar acum, de ciuda și frustrare, la fiecare intervenție aici, vii și spurci pe oricine altcineva.
      Viața a mers și merge înainte. Au fost echipe care au ajuns în grupe in Europa, cu meciuri și victorii importante.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      n a zis nimeni nimic
      cred de performantele europene ale asehotilor, cu toate ca si acestea au fost obtinute cu ajutorul unor jucatori platiti din hotia lui nenea Ghita. Dar na, sa acceptam ca infractiunile au avut si un rezultat pozitiv, respectiv aceste rezultate, care vor ramane. Eu si altii am punctat de multe ori despre efectele extrem de nocive ale umblatului cu arbitrii a asesoftului in campionat. Daca nu acceptam situatia asa cum a fost de fapt suntem ipocriti si dezinformam pe cei care atunci nu urmareau fenomenul. Despre energia, toata si atunci si acum.

      In fine, despre lamentarile cu privire la cat de nasol e baschetul RO, de acord ca e nasol, dar care i solutia? Participati sau participam noi cu ceva sa fie mai bine? Tot sportul o duce rau in RO(exceptie handbal csm), nu doar baschetul. Eu sunt multumim ca avem o liga si mai avem niscaiva jucatori in ea, in vasta lor majoritate straini,care mai fac, ocazional spectacol. Despre performante deosebite in cupele europene inca nu poate fi vorba, asta insa neinsemand ca aceste performante vor veni in 2035-45 cum malitios sugerezi. Anul trecut am fost scosi de Donar Groningen care a jucat finala parca. Deci se poate, diferenta nu e de la cer la pamant. E vb si de nivel de pregatire la momentul asta si de alti factori care pot fi imbuntatiti si fara o dublare a bugetului.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      FRB=Romania
      Eu atata scriu. FRB, cu arbitrii, antrenorii, echipele ei, functioneaza in mic (incompetenta, falsitate, nepotism, dezorganizare, nonvaloare), asa cum functioneaza Romania si toate firmele si institutiile conduse de ea.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Incredibil fabulos.... de nevazut!
    Scriu rar pt ca sunt scarbit. Pt mine baschetul romanesc a MURIT! Miercuri Steaua a luat o bataie sora cu moasrte azi invinge o echipa ce pare in degringolada. Suntem ridicolii lumii!!! Danezii mictioneaza cu bolta pe tot ce inseamna baschet romanesc. Nu contam nici la cel mai scazut nivel. Avem o nationala amatoare si un campionat sunb nivelul amatorilor. Stiu o sa se gaseasca cina sa ma contrazica sa sara cu talpa in fata . Dar ca un suporter care analizeaza cu multa obiectivitate situatia baschetului romanesc observ dezastrul care s-a instalat de vreo 2...3 sezoane. E un sport mort pe care foarte greu il vom putea resuscita!

    cu 5 ani în urmă (19.10.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    Steaua
    Steaua ne-a batut pe noi si i-a batut pe U. Cam atat. 2 meciuri in care a invins steaua la inceputul unui sezon. Nu inteleg de aici cum naiba ajunge discursul la asesoft, la valoarea campionatului, la orice altceva decat: felicitari stelei si antrenorului! Campionatul e mai bun decat cel de acum 3 ani fara discutie. Acum 3 ani(cand oradea a luat campionatul) campionatul era CLAR mai slab. Noi, U, Sb, Tm, Pitesti, Craiova au echipe mult peste cele de acum 3 ani. Asesoft a facut performanta in europa cu buget de echipa slaba in euroliga. Bugetul lor insuma cam toate bugetele de la primele 4 mari echipe de acum. De aia nu poti sa te bati cu echipe serioase din europa asa cum o faceau ei. Si inca un lucru BCL de acum are valoarea Eurocup atat ca anvergura cat si ca bani. Foba europe cup are valoarea BCL de acum 2 ani. Sunt echipe chiar bune. Faptul ca Oradea a jucat foarte mult si bine in Europa acum 2 ani trebuie privit ca exceptie. Nu exista bani si interes in baschetul romanesc astfel incat sa putem avea pretentii sa ne calificam vs echipe care au jucatori de euroliga, eurocup sau BCL in componenta fie ele ness ziona, wurzburg sau bakken bears.

    cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Inca o chestie
      Ii privim/ i-am privit cu admiratie pe dykes, moldoveanu, richard sau laser ca fiind cei mai buni din campionat. Dykes a jucat in liga 2 din italia. Moldoveanu nu a prea jucat la o echipa mediocra din turcia fara rezultate in cupe europene. Iar laser a plecat la echipa de la care a venit richard: ultima clasata de anul trecut in germania. Anul asta laser e in liga 2 ger. Asta ca sa vedem cam pe unde se situeaza varfurile noastre....iar apoi sa ne enervam ca ne bate wurzburg care a pierdut la 4 pct cu brose baskets acum cateva saptamani....sau bakken bears semifinalista de fiba europe cup anul trecut

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    tradat DE ... bunul simt
    Lasand la o parte faptul ca e total lipsit de bun simt sa jignesti un om, mai ales cand nici nu-l cunosti, amintesc doar ca, daca tot o faci, macar sa fii sigur ca stapanesti sensurile cuvintelor folosite. Subliniez faptul ca nu-mi doresc sa port vreo "discutie" cu vreunul din membrii acestei comunitati, ci doar vreau sa-mi exprim niste pareri strict personale, care nu au scopul de a le schimba pe ale altora. Asadar, consider ca aparitia Asesoftului si implicit a performantelor sale a dus la o emulatie benefica fenomenului baschetbalistic din Romania. Asa a aparut acea echipa puternica a Clujului care a a castigat titlul, asa au aparut Energia si Gaz Metan, doua echipe care au "scos capul" in Europa si nu s-au facut de ras, in vremuri in care alte echipe se "ascundeau" si refuzau sa joace in aceste competitii. Atunci toti isi doreau sa invinga Asesoftul, acum pe cine sa-ti mai doresti sa invingi, cand, asa cum scria cineva pe aici, vine si te bate o echipa care cu trei zile inainte pierdea la 30 de puncte cu o reprezentanta a "puternicului" campionat suedez. Or fi "falsificat" cei de la Asesoft, nu 3 ci 10 campionate, dar acelea se puteau numi macar "campionate".

    cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      mentalitate de...
      67. Din aceeasi gandire cu Gigi Becali a furat dar a mai dat si la oameni. Mai mult nu spun ca zici ca n ai venit sa comunici, ci sa ta exprimi si noi tr jignim...

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Asesoft
      Cred ca nimeni nu a contestat valoarea baschetbalistica a asesoftului. Totusi, nu cred ca isi doreste nimeni ca teldrum alexandria sa creeze vreo emulatie. De nici un fel. La fel cum magnatii rusi au echipe de baschet la cel mai inalt nivel. Nu sacrifici bunul mers si normalitatea unei societati pentru baschet. Sau orice fel de sport. In rest, sa ne bucuram de baschet. Asa cum o fi el...

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • YMCA alin67:

      mentalitate... alta n-am
      Cu alte cuvinte, jignesti omul si apoi ii spui ca i se pare. In fine, consider ca gandirea mea e foarte departe de cea a lui Becali, la fel si educatia. Cand m-am referit la "discutie", era vorba despre atacurile la persoana, atat de dragi unora, oameni adevarati, din familia traditionala, de genul: "nu-ti convine ce zice, da-i in gura". Toata lumea e de acord ca Asesoftul a insemnat ceva pentru baschetul romanesc, dar cei mai multi sunt oripilati de modul cum a fost obtinuta finantarea, de parca toti banii cheltuiti la Oradea, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Sibiu, sau oriunde altundeva, au "parafa" de la medici ca au fost "curati" si corect distribuiti. In alta ordine de idei, avand in vedere ca raul a fost facut si nu mai poti da timpul inapoi, pe mine nu m-ar deranja ca povestea cu Teldrum-ul sa genereze o emulatie in urma careia sa apara vreo trei-patru firme de constructii, "sanatoase" si conduse de oameni cinstiti, care sa faca vreo mie de km de autostrada, in cativa ani. Le-as da si un premiu celor din Alexandria, plus pensie extra-speciala pentru "tatuc". In final, imi cer scuze pentru faptul ca nu m-am nascut mai incoace, spre 2000, sa fiu si eu destept ca altii.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @alin67
      Nu am întrat până acum în schimbul ăsta de replici, în care au curs acuze de lipsă de inteligență și / sau bun simț, dar... Simpla comparație dintre banii furați de Ghiță de la noi toți și banii veniți de la BT sau alți sponsori denotă lipsă de discernământ. Și eu unul mă opresc aici.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • YMCA alin67:

      discernamant...?
      Nu stiu cine si ce te crezi ca sa ma acuzi de lipsa de discernamant. Cum iti permiti? Ma cunosti? Unde am scris eu despre banii de la BT? Stii tu, cum au facut toti acei "alti sponsori" banii din care au facut sponsorizari? Oare nicio alta firma care a sponsorizat nu a facut afaceri cu statul? Doar firma lui Ghita? Stii cumva daca au fost sau nu bani cheltuiti aiurea, bani luati din bugetele locale, adica de la voi toti? Eu cred ca au fost, si nu putini. Te opresti aici? Cred ca trebuia sa te opresti mai inainte. Nu ma cunosti, nu te cunosc, nu te jignesc. Nu-ti convine parerea mea, in regula, spune-ti-o pe a ta si vezi-ti de treaba si de drumul tau.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Asesoft
    Ploiesti a făcut că campionatul nostru să fie competitiv, doar prin prisma că a avut jucători de o anumită valoare. Iar restul echipelor au încercat să aducă jucători de valori asemănătoare și în unele cazuri mai bune. Nu cred că e cineva care sa conteste faptul că au furat și meciuri și din banii de la stat, dar precum a spus alin67, echipele au luptat să câștige împotriva lor , iar sălile erau pline când se juca împotriva celor de la Asesoft,. La Cluj-Napoca când se știa că vine Asesoft toată sala Horia Demian rasuna , nu contest ca nu era și împotriva celor de la Sibiu la fel. Dar eu unul îmi aduc aminte că în 2001 când am venit în Cluj-Napoca și am mers sa văd meciuri de baschet sală Horia Demian era de multe ori goală . Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (20.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!