Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria încheie seria cu CSU Alba Iulia în două jocuri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.04.2018

CSBT Alexandria a obținut prima victorie la Alba Iulia după trei ani și a încheiat seria din turul doi de play-off cu 2-0. Partida dintre CSU Alba Iulia și CSBT Alexandria s-a încheiat cu 68-87, pe sferturi: 15-17, 12-18, 9-33, 32-19.

Gazdele au folosit doar 8 jucătoare la acest meci, dintre care 3 junioare. CSU Alba Iulia a început partida cu Fleșer, Ignat, Fodor, Crăciun și Arsenic. Sârboaica Arsenic este singura stranieră care a rămas sub comanda lui Manuel Rodriguez. CSBT Alexandria le-a avut în primul 5 pe Mihai, Bartee, Podar, Grbic și Amukamara. Startul meciului a fost echilibrat. Arsenic a deschis scorul, iar Amukamara l-a dus la 2-4. Oaspetele au avut 4 minute fără coș, iar alb-albastrele s-au dus la 9-6. Vrancic a reușit prima triplă și a egalat la 13. Voicu a marcat ultimele 4 puncte ale sfertului și la prima pauză scorul era 15-17.

Oaspetele s-au distanțat la 8 puncte în minutul 14, scor 19-27. Ignat, Arsenic și Fodor au strâns diferența la două lungimi, 25-27. Vrancic și Bartee au scuturat plasa de după semicerc, iar Amukamara a dus ecartul la 10. La jumătatea partidei scorul era 27-35.

CSBT Alexandria a început sfertul trei cu un run de 10 puncte. Gazdele nu au marcat din acțiune timp de 6 minute și jumătate, iar diferența a crescut la 22 de puncte, 30-52 cu patru minute până la ultima pauză. Sfertul patru a început de la 36-68, iar Mădălin Piperea a început să ofere minute tinerelor de pe bancă încă din a treia perioadă de joc.

Formația din Alba Iulia a marcat 9 puncte la rând și a redus diferența la 23 de lungimi, 47-70 în minutul 33. Partida s-a încheiat cu scorul de 68-87, iar CSBT Alexandria s-a impus cu 2-0 la general în duelul cu CSU Alba Iulia.

Alb-albastrele au pierdut 22 de mingi și au încasat 24 de puncte în urma acestor greșeli. 36-52 a fost scorul la punctele înscrise din spațiul de 3 secunde.

Kristina Arsenic a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte. Marta Fodor a fost în double-double, cu 19 puncte și 11 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Cutaș 12 puncte, Ignat 6, Crăciun 4, Bobar 2 și Fleșer 2 puncte.

Promise Amukamara a fost cea mai bună marcatoare din tabăra oaspetelor, cu 17 puncte. Alte patru jucătoare de la vizitatoare au fost în double-digits: Vrancic cu 16 puncte (plus 7 recuperări), Bartee 14 puncte (7 recuperări), Cooper 13 puncte, Voicu 12. Pentru CSBT Alexandria au mai înscris: Grbic 8, Manea 4 și Podar 3 puncte.

CSBT Alexandria va juca pentru locul 5 cu învingătoarea dintre SCM Timișoara și FCC ICIM Arad. Timișorencele conduc cu 1-0 după ce au câștigat în deplasare primul meci. CSU Alba Iulia va întâlni învinsa acelei serii, în duelul pentru locul 7.

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!